Wandelen en hardlopen worden tijdens deze loop voor volwassenen en kinderen gecombineerd.
Wandelen en hardlopen worden tijdens deze loop voor volwassenen en kinderen gecombineerd. Ries de Beer

Veel te zien bij Vlasakkerloop

13 oktober 2019 om 08:05 Overig

AMERSFOORT De Vlasakkerloop, georganiseerd door sportvereniging Triathlon, vindt op zondag 27 oktober voor de zesde keer plaats. Wandelen en hardlopen worden tijdens deze loop voor volwassenen en kinderen gecombineerd. ,,Gezelligheid, gezondheid en genieten gaan gelijk op tijdens deze loop door het prachtige Utrechtse landschap."

Alle wandelroutes zijn anders dan voorgaande jaren. Dit zorgt ervoor dat er onderweg een heleboel te zien is. Het gebruikelijke natuurschoon, vanwege de herfstperiode nog kleurrijker, ligt uitgestrekt over een groter gebied en biedt ook andere mogelijkheden. Zo kunnen wandelaars bij het natuurgebied de Paltz een gratis bezoek brengen aan het artcentrum van Herman van Veen. En is de vliegbasis in Soesterberg onderdeel van de route.

FLETCHER WANDELTOCHTEN 10, 15, 20 KM ,,Hoe meer afstand je aflegt, hoe meer je ziet", stelt Ries de Beer namens de organisatie van de Vlasakkerloop. ,,Net als bij de verschillende trainingen van onze sportvereniging AV Traithlon is het duidelijk dat de Vlasakkerloop geschikt is voor alle leeftijden. Vorig jaar was de jongste deelnemer zeven jaar en de oudste 76 jaar. Natuurlijk hopen we dit jaar wederom een gevarieerde groep enthousiastelingen te begroeten."

De Beer: ,,Vorig jaar verwelkomden we bijna het dubbele aantal deelnemers ten opzichte van 2017, namelijk 450 wandelaars. Dit jaar zou een nieuwe verdubbeling natuurlijk geweldig zijn! Het aantal deelnemers is echter niet bepalend voor de wijze waarop het startschot per afstand wordt gegeven: De Amersfoortse Stadkanonniers zullen hoe dan ook de startschoten verzorgen. En iedereen ontvangt een Vlasakkerloopmedaille."

KIDSRUN EN KESKIN TIEN MIJL De Vlasakkerloop wordt niet alleen voor wandelaars georganiseerd. Hardlopers kunnen hun hart ook ophalen. En hier geldt eveneens: geschikt voor alle leeftijden. Voor volwassenen is er de Keskin 10 mijl en de kinderen kunnen meedoen aan de kidsrun van 1 of 2 kilometer.

RACERUNNING Tevens is er een onderdeel voor kinderen met een fysieke beperking. Voor hen is vorig jaar de Racerunningscross aan het programma toegevoegd. Met een driewieler zonder pedalen en met een borststeun leggen zij een parcours van 500 of 1000 meter af.

CROSS 5 KM EN UNIVE CROSS 10 KM Tenslotte mogen de 5 en 10 kilometer cross door bos Birkhoven en de Korte Duinen niet ontbreken. ,,We verwelkomen voor deze hardloop-onderdelen heel graag weer de 500 (of meer!) deelnemers van vorig jaar aan de start bij het clubhuis van AV Triathlon", aldus De Beer. ,,Op naar een gezonde en gezellige 27 oktober!"

Inschrijven voor de verschillende onderdelen kan nog steeds.
Meld je tot en met 24 oktober aan via www.vlasakkerloop.nl.
Voor de wandeltochten is inschrijving mogelijk tot en met 27 oktober.
Charella Hulsbosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie