Plezier in hardlopen en een rustige opbouw staan centraal bij de trainingen.
Plezier in hardlopen en een rustige opbouw staan centraal bij de trainingen. Hans Kerchman

AV Triathlon is er voor sportieve voornemens

8 januari 2020 om 07:03 Overig

AMERSFOORT Sportvereniging AV Triathlon start zaterdag 11 januari weer een aantal opstapcursussen: Start Running, Running Bootcamp en ook wandelaars zijn dan welkom in Bosgebied Birkhoven. De cursus Start Running is een mooie gelegenheid om op een ontspannen manier aan de conditie te werken.

Ervaren trainers helpen om van weinig of geen conditie te komen tot een goede basisconditie. Plezier in het hardlopen en een rustige opbouw staan centraal bij deze trainingen. In twaalf wekelijkse lessen wordt de conditie geleidelijk aan opgebouwd. Na de cursus is het mogelijk in te stromen in de bestaande trainingsgroepen bij deze sportvereniging. Voorinschrijving hoeft niet, gewoon sportieve kleding aantrekken, en langskomen op 11 januari is voldoende. Deelnemers kunnen zich om 8.45 uur aan bij de bar aanmelden. De kosten bedragen 45,00 euro voor de hele cursus. Meer informatie is te vinden op: www.avtriathlon.nl of mail naar startrunning@avtriathlon.nl

RUNNING BOOTCAMP Running Bootcamp is: 'sterker worden door de combinatie van krachtoefeningen en hardlopen.' Dat is goed voor de vitaliteit, algehele conditie, uithoudingsvermogen, en ook de loophouding. Dat komt het duurvermogen en de snelheid ten goede en deelnemers worden minder blessure gevoelig. Deelnemers uit eerdere groepen omschrijven het als 'pittig, afwisselend en vooral leuk!' Running Bootcamp is een full body workout in combinatie met hardlopen. Bij de krachtoefeningen wordt gebruik gemaakt van het eigen gewicht, en daarbij zo'n beetje alles wat Birkhoven te bieden heeft: heuvels, zand, (boom-)stammen, en zoals gezegd soms elkaar. In principe dus geen apparaten, banden en zware gewichten.

Een basisconditie om vijf kilometer te kunnen hardlopen is vereist. Verwacht wordt dat de deelnemers tijdens deze 12-wekelijkse cursus in principe elke training aanwezig zijn. Het aantal deelnemers is beperkt (maximaal 25). Aanmelden kan door een mailtje met een korte motivatie te sturen aan: RunningBootcamp@avtriathlon.nl. De kosten voor deze 12-weekse cursus bedragen 45,00 euro. Na afloop van de cursus is er een Running Bootcamp Pro-groep.

WANDELEN Iedere zaterdag gaan meer dan honderd wandelaars en Nordic Walkers het natuurgebied in. Bij AV Triathlon zijn er meerdere mogelijkheden tot wandelen. Zo is er Sportief Wandelen en Nordic Walking. Voor beide mogelijkheden zijn er meerdere groepen, zodat ieder op zijn eigen tempo kan wandelen. Veel mensen denken dat wandelen saai, en geen echte sport is. Die mensen worden uitgedaagd om eens mee te komen lopen. Veel gehoorde reacties na een proefles: ,,Ik wist niet dat Sportief Wandelen zo actief kon zijn." Met wandelen wordt onder meer het risico op diabetes verlaagd en doordat mensen ontspannen, wordt ook de nachtrust beter. Kijk voor meer informatie op www.avtriathlon.nl/wandelen of kom op een zaterdagochtend om 08.45 naar het clubhuis, aanmelden kan bij de bar.

Het clubhuis van AV Triathlon ligt rechts naast het Bosbad aan het einde van het pad.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie