Nathan Houwaard in actie tijdens één van de crosswedstrijden van afgelopen seizoen.
Nathan Houwaard in actie tijdens één van de crosswedstrijden van afgelopen seizoen. Eigen foto

Nathan Houwaard met TeamNL naar EK Cross Country

28 november 2023 om 12:50 Atletiek

AMERSFOORT Nathan Houwaard heeft zich geplaatst voor deelname aan de EK Cross Country dat op zondag 10 december plaatsvindt in Brussel. Vincent Kortbeek, technisch directeur van de AtletiekUnie, maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend. Houwaard kwam zondag, op zijn verjaardag, op de Warandeloop, onderdeel van de Cross Country Series, als vierde Nederlander over de finish en dit was voldoende om geselecteerd te worden. 

Vrijdag 8 december reist Houwaard met TeamNL af naar Brussel, waar hij op zondag 10 december om 12.50 uur strijdt in zijn categorie jongens onder 20 jaar. De 18-jarige atleet van AV Triathlon, trainend onder Aart Bakker, kijkt er erg naar uit om zich samen met Nederlandse atleten als Niels Laros, Juan Zijderlaan, Mick Wolvekamp en Ioann Lobles te meten aan topatleten uit heel Europa.

Ook Veerle Bakker, dochter van trainer Bakker, wist zich te kwalificeren. Zij loopt bij de vrouwen senioren. Een team van 18 atleten zal Nederland vertegenwoordigen in de categorieën jongens en meisjes U18, U20 en U23 en senioren mannen en vrouwen. 

Een week later komt Houwaard opnieuw in actie tijdens het NK Cross Country in Eersel op 16 en 17 december.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie