Femke Bol in actie op haar winnende 400 meter horden tijdens de Memorial Van Damme atletiekwedstrijd in Brussels op 8 September.
Femke Bol in actie op haar winnende 400 meter horden tijdens de Memorial Van Damme atletiekwedstrijd in Brussels op 8 September. Epa/olivier Hoslet

Bol blijft ongeslagen met zege op 400 meter horden in Eugene

18 september 2023 om 08:50 Atletiek

AMERSFOORT/EUGENE (ANP) Femke Bol heeft de Diamond League op de 400 meter horden opnieuw ongeslagen afgesloten. Bij de Diamond League Finale in het Amerikaanse Eugene was de atlete opnieuw de beste in 51,98 seconden en won ze de Diamond League op deze discipline voor de derde keer op rij.

Bol bleef in Eugene de Amerikaanse Shamier Little (53,45) en Rushell Clayton van Jamaica (53,56) met een ferme eindsprint opnieuw ruim voor. Het is hetzelfde podium als bij de WK in Boedapest in augustus, waar Bol voor het eerst in haar carrière de wereldtitel op de 400 meter horden veroverde.

De hordeloopster is sinds augustus 2020 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League. Ze won in Eugene voor de negentiende keer op rij. Eerder dit seizoen was ze al de beste in de wedstrijden in Florence, Oslo, Lausanne, Londen en Brussel (foto).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie