Femke Bol liet zondag weten dat ze alleen wat beurse plekken heeft overgehouden aan haar val in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette.
Femke Bol liet zondag weten dat ze alleen wat beurse plekken heeft overgehouden aan haar val in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette. Epa/anna Szilagyi

Femke Bol met beurse plekken op 400 horden bij WK atletiek

21 augustus 2023 om 07:06 Atletiek

AMERSFOORT/BOEDAPEST (ANP) Femke Bol begint bij de WK atletiek in Boedapest aan haar opdracht om de wereldtitel te veroveren op de 400 meter horden. De Amersfoortse atlete heeft dit seizoen veruit de beste tijd gelopen en geldt als grote favoriet voor het goud. Bol liet zondag weten dat ze alleen wat beurse plekken heeft overgehouden aan haar val in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette en zonder fysieke problemen kan starten in de series.

De series voor de 400 meter horden voor vrouwen zijn vanavond om 18.50 uur. Ook de Nederlandse Cathelijn Peeters komt hier in actie.

N’ketia Seedo komt in actie in de halve finales van de 100 meter. Ze plaatste zich door in de series een persoonlijk record van 11,11 seconden te lopen. Een finaleplaats is wellicht nog te hoog gegrepen voor de 20-jarige Utrechtse, want ze neemt het op tegen wereldsterren als Shelly-Ann Fraser-Pryce, Sha’Carri Richardson en Shericka Jackson. De finale van de 100 meter vormt het sluitstuk van deze derde dag van het WK.

Lieke Klaver loopt in de halve finales van de 400 meter. Het is de afstand waarop ze vorig jaar bij de WK in Eugene als vierde eindigde en dit voorjaar zilver won op de EK indoor. Klaver brak dit jaar ook voor het eerst door de magische grens van 50 seconden (49,81).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie