Femk Bol in actie in de halve finale van de 400 meter horden woensdag, een dag na haar gouden finale 400 meter. Die kwam ze moeiteloos door. Epa/ronald Wittek

Femke Bol vanavond op jacht naar unieke dubbel bij EK atletiek

19 augustus 2022 om 09:27 Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Femke Bol is van plan een unieke prestatie te leveren op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze wil als eerste atlete ooit goud halen op de combinatie 400 meter en 400 meter horden.

De titel op de 400 meter heeft ze al binnen. De 22-jarige Amersfoortse veroverde woensdag het goud in een bijzonder snelle tijd van 49,44 seconden. Op de 400 meter horden is ze de torenhoge favoriete. Normaal gesproken kan niemand haar van die unieke dubbel afhouden, want ze is dit seizoen in Europa met afstand de beste op de ronde met de tien hekjes. De finale is om 21.45 uur.

Bol veroverde vorige maand zilver op de 400 meter horden bij de WK in Eugene. Vorig jaar won ze brons op de Olympische Spelen. Ze is met een tijd van 52,03 houdster van het Europees record.
Lieke Klaver komt uit in de finale van de 200 meter.

ESTAFETTEFINALE Zonder Femke Bol hebben de Nederlandse estafetteloopsters vrijdag bij de EK in München ook de finale bereikt van de 4x400 meter. Andrea Bouma, Lieke Klaver en de zussen Laura en Lisanne de Witte wonnen hun heat in 3.25,84. Daardoor is Nederland zaterdagavond van de partij in de strijd om de medailles.

Bol mocht de voorronde overslaan. Zij kan als eerste atlete ooit de ‘dubbel’ te behalen op de 400 meter en de 400 meter horden. Als dat lukt, kan ze zaterdag op de 4x400 meter haar derde gouden medaille winnen. Klaver komt vrijdagavond in actie in de finale van de 200 meter.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?