Femke Bol in actie op de 400 meter horden tijdens de derde dag van de wereldkampioenschappen atletiek.
Femke Bol in actie op de 400 meter horden tijdens de derde dag van de wereldkampioenschappen atletiek. ANP/Robin van Lonkhuijsen

Bol ondanks blauwe plekken probleemloos naar halve finales 400 meter horden

21 augustus 2023 om 19:31 Atletiek

AMERSFOORT/BOEDAPEST (ANP) Femke Bol heeft zich heel makkelijk geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden op de WK atletiek in Boedapest. De Amersfoortse topatlete won met overmacht haar serie in het nationale atletiekstadion in een tijd van 53,39 seconden. De halve finales zijn dinsdag.

Femke Bol is de grote favoriet voor de wereldtitel bij afwezigheid van de geblesseerde olympisch kampioene en wereldrecordhouder Sydney McLauglin-Levrone. Ze won al Europees goud, WK-zilver en olympisch brons op het nummer, maar mondiaal goud ontbreekt nog. Ze liep deze zomer een Europees record van 51,45 en is met die tijd veruit de snelste van dit jaar in de wereld.

De Amersfoortse liet voor de race al weten dat ze lichamelijk in orde was voor de eerste race op haar favoriete onderdeel. De atlete had alleen wat beurse plekken overgehouden aan haar onfortuinlijke val afgelopen zaterdag in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie