'Veel mensen zijn in de coronaperiode gaan wandelen', merkte de Amersfoortse atletiekvereniging.
'Veel mensen zijn in de coronaperiode gaan wandelen', merkte de Amersfoortse atletiekvereniging. Altis

Samen Sportief Wandelen of Nordic Walken bij Atletiekvereniging Altis

Atletiek

AMERSFOORT Atletiekvereniging Altis is bij Amersfoorters vooral bekend door de atletiek en de prestaties van Femke Bol. Maar Altis is ook actief voor de Amersfoorter die graag recreatief wandelt of wil Nordic Walken.

,,Veel mensen zijn in de coronaperiode gaan wandelen”, merkte de Amersfoortse atletiekvereniging. ,,Alleen lopen kan leuk zijn. Lopen is nog leuker als je dit in een groep doet. De groep stimuleert en brengt je verder. Als je dat zelf wilt ervaren, ben je bij Altis aan het goede adres. Een laagdrempelige vereniging waar iedereen terecht kan.”

Wandelen kan op verschillende niveaus en is altijd onder begeleiding van een trainer. Gestart wordt met een warming-up en aan het einde een cooling down. Natuurlijk is het, behalve inspannend, ook gezellig en kunnen de deelnemers voor of na de training samen iets drinken en bijpraten.

WANDELFIT Voor mensen met reumatische en aanverwante klachten die graag wandelen in groepsverband is er Wandelfit. Wandelfit is meer dan gewoon wandelen. Het is een wandeltraining met een verantwoorde opbouw, die rekening houdt met de klachten van deelnemers. Onder leiding van deskundige Altis trainers. Bewegen vermindert dikwijls de klachten. Daarnaast biedt beweging vaak de ontspanning die nodig is om pijn en vermoeidheid te verlichten.

Het tijdstip waarop een deelnemer bij Altis wandelt bepaalt hij of zij zelf. Wandeltrainingen vinden plaats op verschillende werkdagen, zaterdag of in de avond. Gestart wordt vanaf verschillende locaties, dus altijd dicht bij huis.
Belangstellenden kunnen een maand lang gratis en zonder verplichtingen mee wandelen of Nordic Walken en daarna beslissen of ze lid worden.
Meer informatie op www.altis.nl, onder het kopje Hardlopen en wandelen, tel. 033-4801961 of info@altis.nl.

advertentie