Afbeelding
De Stad Amersfoort

Samen trainen voor voorjaars-marathon

28 december 2018 om 12:30 Advertorial_4

AMERSFOORT Atletiekvereniging Altis behoort met zo'n 1300 leden tot de grotere sportverenigingen in de regio. Het aanbod is gericht op topatletiek én op recreatief niveau sportief bezig zijn. Het draait bij Altis om passie, plezier en prestatie. Altis heeft een eigen clubhuis met atletiekbaan aan de Schothorsterlaan 78. Samen met de bosgebieden Birkhoven en Den Treek vormt dit het centrum voor de activiteiten van Altis. Altis heeft een breed aanbod, te vinden op www.Altis.nl

Op 17 december ging de meerkampgroep van Altis voor het derde opeenvolgende jaar naar het Franse Reims. Qua PR's stopte de teller op een bizar aantal van 102 voor de 18 atleten. Clubrecords waren er voor eerstejaars A-junior Sven Jansons op de 60 meter horden (8.18) en de Zevenkamp (5148 punten). Voor de Altis atleten en trainers een mooie bevestiging dat met de trainingsaanpak een goede weg is ingeslagen.

PARKRUN Deze ParkRun van de Marathon Amersfoort organisatie vindt plaats op zondag 6 januari. We starten met een warming up op de atletiekbaan verzorgd door een trainer van Altis. Er is een mooie ronde van 3 kilometer uitgezet rondom de atletiekbaan en door Park Schothorst. Warming-up 10,00 uur, start 10.15 uur. Deelname is gratis.

Altis werkt met Pijnenburg in Soest samen voor de marathon-wintertrainingen. Deze trainingen zijn gericht op de Marathon van Rotterdam of een andere voorjaarsmarathon en staan ook open voor niet leden. Voorwaarde is dat je minimaal drie keer per week kunt trainen. De trainingen zijn al gestart maar je kunt nog aanhaken. De trainingsperiode omvat nog veertien zondagen.

BERGCROSS Als voorbereiding op de Klaverblad Amersfoortse Bergcross verzorgt Altis open clinics voor lopers met weinig of geen crosservaring. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde Altis-trainers en bestaan uit vijf trainingen van anderhalf uur. De eerste training is op zondagochtend 6 januari.

Meer informatie www.bergcross.nl De Bergcross heeft een nieuw goed doel: bij de inschrijving kan men een extra bedrag doneren voor waterputten met waterpompen in Cambodja.

NK JUNIOREN Altis organiseert met trots twee Nederlandse Kampioenschappen voor junioren. Op 1 en 2 juni 2019 is de NK Junioren Meerkamp. De Atletiekunie heeft Altis nu ook de organisatie van het ASICS NK Junioren 2020 toegewezen.

NORDIC WALKING Nordic Walking is een intensieve wandelvorm die de conditie sterk verbetert. De trainingen zijn op zaterdagochtend.

AGENDA
december Start open marathon-wintertrainingen

2019
5 januari Florijn Winterloop Woudenberg
6 januari Start open Bergcross Clinics
6 januari ParkRun vanaf de atletiekbaan Schothorst
10 februari Klaverblad Amersfoortse Bergcross

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie