Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol Rinus van Denderen
video

Olympiër Femke Bol gehuldigd en onderscheiden in Amersfoort

14 augustus 2021 om 16:54 Atletiek

AMERSFOORT Op atletiekbaan Schothorst is zaterdagmiddag Femke Bol gehuldigd. Op de Olympische Spelen in Tokio won de Amersfoortse Bol een bronzen medaille op de 400 meter horden en verbeterde ze het Europees record op dit onderdeel. Gemeente Amersfoort en atletiekvereniging Altis zetten haar zaterdag welverdiend in het zonnetje. 

De Amersfoortse olympiër werd in een auto rondgereden over de atletiekbaan en speciaal voor haar was een feestelijk programma op poten gezet. Veel jeugdleden waren aanwezig en Fien Vermeulen was erbij als presentator. Daarnaast werd Bol ook nog onderscheiden met de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort. Zij nam de Amersfoortse onderscheiding in ontvangst uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.

Burgemeester Bolsius: ,,Amersfoort en de regio is bijzonder trots op de buitengewone prestaties van Femke. Zij was in 2019 Sportvrouw van het jaar van Amersfoort. Ondanks haar leeftijd was toen al duidelijk dat ze de potentie had de top van de wereld te gaan bereiken. Dat heeft ze helemaal waargemaakt. Zij is een groot talent op olympische hoogte. Amersfoort hangt vandaag de vlag voor haar uit op de Onze Lieve Vrouwetoren”.

Bekijk hieronder de videobeelden van zaterdagmiddag. Een uitgebreider videoverslag van SmuldersAV in samenwerking met cameraman Ewerdt Heideman volgt later.


Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Huldiging Femke Bol
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie