Werner Andrea trainde een jonge Femke Bol: ‘Ik zag vrij snel dat ze bijzonder was’

14 aug, 18:10 Atletiek
Rinus van Denderen
Werner Andrea had al snel door dat Femke Bol bijzonder is.
Werner Andrea had al snel door dat Femke Bol bijzonder is.

AMERSFOORT Werner Andrea is sinds 2007 hoofdtrainer sprint bij Altis. In 2014 komt Femke Bol bij hem in de groep. Dat ze bijzonder is, ziet hij gelijk. In korte tijd ontwikkelt de Amersfoortse zich tot een atleet van wereldformaat: ,,Dat ze jong is, werkt wel echt in haar voordeel.” 

Zeven jaar was Femke Bol toen ze net begon met atletiek. Oud trainers brachten zaterdag 14 augustus een ode aan haar carrière tijdens de huldiging bij de vereniging aan de Schothorsterlaan. Andrea: ,,Als genodigden binnenkomen kunnen ze de ontwikkeling zien die Femke heeft gevolgd, elk stukje in de leerfase van de ontwikkeling van een atleet komt voorbij. Bij de pupillen bijvoorbeeld is het meer speels, maar wie ouder wordt gaat zich steeds meer focussen op een bepaald onderdeel waar hij of zij goed in is. Bij Femke is dat sprint/horden geworden, dat gaan we leuk uitbeelden.” 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.