Afbeelding
Rinus van Denderen
Column

Nog één keer Femke

11 augustus 2021 om 14:00 Column

Het is effe wennen maar De Spelen zijn nu toch echt voorbij. Voor onze Amersfoortse atlete Femke Bol echter beginnen nu de huldigingen, interviews, fotosessies en ontvangst door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. ‘Amersfoort gaat juichen voor Femke’ kopte de krant, want dit laten we absoluut niet geruisloos passeren. Atletiekvereniging Altis aan de Schothorsterlaan is de meest geschikte plek en die gaan groots uitpakken voor ‘Femmie’ heb ik uit zeer onbetrouwbare atletiekbronnen vernomen. 

Voor Femke was het in Tokio puur genieten van elke seconde en deze unieke ervaring was er een om nooit meer te vergeten. Gaat bij Altis de champagne knallen, gaan ze het clublied brullen, gaat ze gejonast worden, komen er allerlei gezonde groentesnacks op tafel of mogen de kantinemedewerkers voor deze keer rondgaan met schalen bitterballen, kaassoufflés, bami- en nasiballetjes, stukjes frikadel, vlammetjes, kipvleugels, smulrol en knakworst. Of gaan ze rond met zoetigheden als appelBol, berlinerBol, beschuitBol of krentenBol. Gaat er een atletiekbaan naar haar worden genoemd en gaat trotse voorzitter Gert Koudijs een traantje laten tijdens zijn ontroerende huldigingsspeech. 

Dan is er ook nog het Femke Bol-effect. De atletiekvereniging hoopt dat het ledenaantal nu gaat stijgen en er nieuwe talentjes zich gaan inschrijven als lid. Tevens willen alle (jeugd)leden  met Femke op de foto, dus wordt daar een hele middag voor uitgetrokken en Femke ondergaat het geduldig en met een brede glimlach. Ook heeft uw stukkiesschrijver, schoolsprintkampioen in 1963/64, het gerucht opgevangen dat Amersfoorts sportwethouder Roald van der Linde haar heeft uitgedaagd om de 4x400 horden tegen hem te lopen en dat Altis redactieleden Rabindra Bajracharya en Danielle de Vries spontaan hebben aangegeven het kwartet vol te maken. Femke legt na de start de eerste 200 meter op haar gemak wandelend af en finishend vervolgens alsnog als eerste. Voor de 4x400 meter estafette heeft zich helaas nog niemand gemeld!

Joop de Keijzer

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie