Afbeelding
MeanderMC

Vrolijke junglewereld geeft kinderen afleiding voorafgaand aan operatie

Gezondheid-MeanderMC Gezondheid | MeanderMC

AMERSFOORT Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Meander Medisch Centrum probeert in het operatiekamercomplex spanning weg te nemen door het creëren van een kindvriendelijke omgeving. Dus geen witte muren, kille gangen en een steriele omgeving, maar voortaan een vrolijke virtuele junglewereld, vol muziek, bewegende beelden en minigames, waar jonge patiënten positief worden afgeleid.

Een kind dat geopereerd moet worden komt meestal via een speciale kindertoegang de operatieafdeling binnen. Het kind moet even wachten in een ruimte tot hij of zij aan de beurt is om naar de juiste operatiekamer te worden gebracht. Deze ruimtes met strakke witte muren waren kaal en vaak benauwend.

Meander Jungle Experience
Om rust en ontspanning te bieden in deze omgeving is er speciaal voor Meander Medisch Centrum een wereld ontwikkeld die afleiding biedt en waar kinderen zich kunnen verwonderen zodat ze minder angst ervaren. Hoe? In de vorm van behang met daarin speciale markers activeren kinderen met een app de Meander Jungle Experience in Augmented Reality. Ze kijken hun ogen uit op een interactieve wand waar ze dierenvriendjes ontmoeten en leuke minigames kunnen spelen. Niet alleen in de wachtruimte, maar ook in de hele gang naar de operatiekamer.

De Vrienden van Meander hebben dit project omarmd en vele donaties geworven om het operatiekamercomplex kindvriendelijk te kunnen aankleden waardoor de jonge patiëntjes minder stress ervaren. Zodat ze zich in een andere, prettige wereld wanen en even de ziekenhuisomgeving vergeten.

advertentie