Duurzame dingen doen met je buurt: een inspiratieavond van Duurzaam Amersfoort-Zuid.
Duurzame dingen doen met je buurt: een inspiratieavond van Duurzaam Amersfoort-Zuid. Buurkracht

Dit is er de komende week te doen in de stad

9 oktober 2019 om 12:15 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

10 oktober 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[10:00-12:00, Engweg 7
Gratis hulp en advies over vragen op digitaal gebied in Dorpshuis De Neng. Een eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen wordt aanbevolen, vaak zijn gebruikersnamen en bijbehorende wachtwoord(en) nodig.

Amersfoort

[Digitalisering, wie wordt er beter van?
[14:00 Stadhuisplein 1
Bijeenkomst over hoe digitalisering ieders dagelijks leven raakt. Veel interessante sprekers. Toegang 5 euro. Aanmelden via www.power-amersfoort.nl.Amersfoort.

[Duurzame dingen doen met je buurt
[19:30 Stationsplein 14-16
Een inspiratieavond van Duurzaam Amersfoort-Zuid. Duurzame dingen doen met de buurt is leuk en levert meer op. Bewoners van het Soesterkwartier organiseerden isolatie-acties, delen elektrische auto's en zijn samen op zoek naar een alternatief voor aardgas. Zij delen hun ervaringen. Aanmelden via duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

[Wandel met D66 door de Nieuwe Stad
[20:00 Oliemolenhof 22
Welke ontwikkelingen zijn er in de binnenstad en rondom de Nieuwe Stad? Waar maakt de gemeenteraad zich zoal druk om? Wethouder Willem Jan Stegeman vertelt over de laatste ontwikkelingen over het nieuwe stadhuis, het laadplein, de autoluwe binnenstad en nog veel meer. Aanmelden via secretaris@d66amersfoort.nl.

11 oktober 2019

Amersfoort

[Iers concert in Amersfoortse Zwaan
[20:00 Langestraat 61
Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft in haar concertprogramma Celtic Ways de mooiste Ierse muziek verzameld. Kaarten zijn online te bestellen: (15,00 euro) via www.meraintrio.com.

12 oktober 2019

Hoogland

[Repair Café
[10:00 Engweg 7
In het Repair Café kunnen bezoekers kleine reparaties laten uitvoeren. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, en reparateurs zijn aanwezig. Van bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd.

Amersfoort

[Duurzame markt
[11:00-17:00 Krankeledenstraat 30
Leren over composteren met wormen, kinderkleertjes ruilen of laten fotograferen op een fiets die beweegt op windkracht. Dat kan allemaal op de Duurzame markt op het Lieve Vrouwekerkhof. Ruim 25 ondernemers en organisaties presenteren hier hun duurzame product of project. Gelijktijdig met de markt zijn er in theatercafé de Lieve Vrouw inspirerende lezingen. Zo vertelt Emily-Jane Lowe over haar afvalloze bestaan en weerman Reinier van den Berg over klimaatverandering. Meer informatie www.duurzameweek033.nl.

[Voorlichting cursus Sterk met Pijn
[11:00 Stationsstraat 79G
Het Ondersteuningsbureau ontvangt neuroloog Willem Oerlemans. Hij geeft uitleg over chronische pijn, het ontstaan van chronisch pijn en wat iemand zou kunnen doen om ermee om te gaan.

[Lezing hond en kat samen
[13:00 Wielewaalstraat 19
Lezing met praktische voorbeelden en veel handvatten voor het samen in één huis laten leven van een hond en een kat. Inschrijven op www.analyzecat.nl.

13 oktober 2019

Amersfoort

[Beurs Groei en Ontdekking
[12:00 Weberstraat 2
Spirituele beurs met 25 standhouders. Access Bars, intuïtieve massages, kristallen, kaartleggingen, reiki, etherische olie, mediums, coaching, yoga. Gratis Entree. Voor een kleine bijdrage zijn er ook workshops: www.healtobefree.com.

[Roze Viering
[14:00~15:00 Langestraat 61
Een Roze Viering tijdens het 'Coming Out'-weekend. Stadsdominee Diederiek van Loo gaat voor en neemt de woorden geloof, hoop en liefde als leidraad. De viering wordt muzikaal begeleid door Koos van Noppen en vindt plaats in de Lutherse kerk 'De Amersfoortse Zwaan'.

Hooglanderveen

[Sixties Popconcert in De Dissel
[14:00 Disselplein 6
Het Amersfoortse Popkoor Pebbles geeft samen met de band 'Sixties Generation' een concert in de Dissel. Het repertoire bestaat uit bekende popsongs van de roemruchte sixties tot nu, met een hoog meezinggehalte. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Tabakspeciaalzaak P.A. Weterings aan het Neptunusplein 50. Reserveren is mogelijk via www.sixtiesgeneration.nl of popkoorpebbles@hotmail.com.

Amersfoort

[Theatercollege 'Kies maar' in Fluor
[14:30 Oliemolenhof 22
De Amersfoortse Meijke van Herwijnen geeft het theatercollege 'Kies maar' over keuzes maken en gelukkig zijn. Kaarten via www.fluor033.nl. Opstaan of blijven liggen. Shirt of trui. Netflix of een theatercollege over kiezen.

[TussenOns
[14:30 Leeghwater 1
Het Folkore Dansemble Amersfoort (FDA) en Senlima slaan de handen ineen om samen een internationale folklore dansvoorstelling tot stand te brengen. In een middag- of avondvullend programma nemen de bijna vijftig dansers en danseressen bezoekers mee op een reis naar onder andere Finland, Bulgarije, Rusland en Macedonië.

[Evergreens on the Beach
[15:00 Eemlaan 100
Het Amersfoortse koor Forevergreens,houdt samen met Zandfoort aan de Eem op een meezingmiddag. Het programma voor deze middag bestaat uit twee verschillende onderdelen, naast het Forevergreens koor is er ook een disk-jockey die evergreens draait en de teksten worden op een groot scherm weergegeven.

[Kinderkerk bij Kruispunt
[16:00-16:45 Terschellingkade 22
Kruispunt, kerk in Vathorst, houdt een vrolijke 'kerkdienst' voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Deze keer beleven de kinderen een bijzonder avontuur, in de Ark van Noach.

15 oktober 2019

Amersfoort

[Informatieavond hormoontherapie
[18:30-22:00 Maatweg 3
Meander Medisch Centrum houdt een informatieavond over hormoontherapie voor (ex)-patiënten met borstkanker en hun partners. Verder komen seksualiteit en gezonde voeding aan de orde en vertelt een patiënt over haar ervaringen. Er is een informatiemarkt en gelegenheid tot ontmoeting van lotgenoten en zorgverleners. Aanmelden via hormoontherapieavond@meandermc.nl.

[Filosofisch Café zoekt denkers
[20:00-22:00 Appelmarkt 15
Een filosofisch café van Vragend Wijs in café Onder de Linde. Iedereen die samen met anderen wil filosoferen is welkom. Entree is gratis. Meer filosofische activiteiten op www.vragendwijs.nl/agenda.

16 oktober 2019

Amersfoort

[Basiscursus Sterrenkunde
[20:00-22:00 Schothorsterlaan 27
Planeten, sterrenbeelden en de Melkweg zijn met basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren. De sterrenwacht in Amersfoort maakt mensen in zes cursusavonden (woensdagen) wegwijs op het gebied van astronomie en ruimtevaart. Nadere informatie: voorzitter@sterrenwacht-mn.nl.

[Lezing 'De nieuwe rafelrand van Europa'
[20:00 Leusderweg 186
De Algemene Boekhandel houdt een lezing met historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven. Hij zal spreken over zijn boek 'De nieuwe rafelrand van Europa - de eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump'. Van de Wijdeven duikt in de geschiedenis van Europa's langdurige haat-liefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Meer info: www.algemeneboekhandel.nl.

17 oktober 2019

Amersfoort

[Meer weten over de laatste levensfase
[15:00 Angelinapolder 3
Wie ziek is en niet meer beter wordt, krijgt in veel gevallen te maken met palliatieve zorg: de zorg in de laatste levensfase door zorgprofessionals en naasten. Het is belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Daarom is er op 17 oktober een informatiemarkt gecombineerd met een bijzondere lezing.

Sterven hoort bij het leven, voor ieder van ons. Toch denken veel mensen liever niet na over de laatste periode; ook erover spreken met anderen vinden ze moeilijk. Als het dan zover is, voor henzelf of voor een dierbare, zijn ze onvoorbereid. Wensen en zorgen zijn immers onbesproken gebleven. Het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland organiseert `Over de drempel'. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die zich wil informeren over de zaken die met de laatste levensfase te maken hebben. Hierbij gaat het zowel om de mogelijkheden voor zorg en ondersteuning, als om manieren om over drempels heen te stappen en het gesprek met elkaar aan te gaan.

Amersfoort

[Avondlezing Drs Roy Martina in Amersfoort
[18:30 Schuilenburgerweg 2
Drs. Roy Martina, bekend van o.a. de 5 Uur show, Tineke (de Nooij) en zijn tv programma's op FoX, komt op donderdag 17 Oktober a.s. naar Amersfoort voor een uitgebreide avond lezing, met Q&A sessie, over Quantum Thinking waar hij de grondlegger van is. ??Tijdens deze avond legt hij uit wat je allemaal met Quantum Thinking concreet kan bereiken. Zoals bijvoorbeeld hoe je, door het toepassen van de kennis die hij op deze avond met je deelt, jouw droomleven kan bereiken. ?? Eind 2012 trouwde Roy Martina met de liefde van zijn leven Joy en woont sinds 2013 samen met haar in Asheville, ze kregen een dochter en hij focuste zich een aantal jaren meer op zijn nieuwste rol, die van vader zijn. ??En dit alles naast zijn drukke en internationale agenda betekende dit dat we hem ook niet meer in Nederland zagen. Ook werd hij in die periode mega bekend in China, waar hij bijna een guru status heeft voor een hele horde Chinese miljonairs die gecharmeerd waren van een van zijn boeken; Emotioneel even

Amersfoort

[Meditatie Benefietconcert
[20:00 Leeghwater 1
Sanne Theben Terville en Caroline Schmitt dit najaar in samenwerking met het ICOONtheater voor CliniClowns een meditatie benefietconcert. Tijdens dit concert heb je de gelegenheid heerlijk te gaan liggen en alles over je heen te laten stromen. Muziek spreekt waar worden tekort schieten. Een concert verjongt de ziel. Onderzoek heeft aangetoond dat het luisteren naar muziek pijn verlicht en stress vermindert. Het veroorzaakt een lichtheid van de geest… En het effect is nog sterker als je in een liggende houding ontspant en mediteert. De prijs om te genieten van dit heerlijke concert is €20,00. Het concert begint om 20:00 en je bent welkom vanaf 19:30. Vooraf opgeven wordt op prijs gesteld. Overgebleven tickets kunnen worden aangeschaft op de dag van het concert zelf. http://www.sannelovesyoga.com/netherlands_me Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met: Sanne Theben Terville | Sanne Loves Yoga info@sannelovesyoga.com www.sannelovesyoga.com 06-43547198

18 oktober 2019

Amersfoort

[Wandeling rondje Hoogland
[14:00 Stationsplein 41
Een rondje om Hoogland van 12 km. Tijdens deze tocht zult u zien hoe groen de omgeving van dit dorp is, maar ook de vele overgangen tussen hoog en laag Nederland tussen nat en droog. Nu zijn we daar meestal niet zo mee bezig maar nog niet zolang geleden was dit fundamenteel om te kunnen wonen en werken. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangen diner. Opgeven voor vrijdag 21 juli 9 uur per mail ahontspannu@gmail.com. Kosten € 23,50 p.p. Meer informatie www.ahontspan.nu

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie