Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Topweek!

4 mei 2022 om 10:15 Column

Uw stukkiesschrijver, stond blootsvoets in het donker op een naaktslak, kijkt terug op een heerlijke week met alleen maar hoogtepunten waarbij het knotsgekke hilarische interview met cabaretière, zangeres, actrice en auteur Karin Bloemen mij nog vochtige oksels bezorgt.

De week begon met een stralende Koningsdag. Wat een feest was het om in Amersfoort zijn verjaardag te vieren. Gekkenhuis bij alle plekjes met vrijmarktspullen. Uitbundig werd er gefeest, gezongen, geknuffeld, schouderklopjes uitgedeeld en vaak geproost op de vele terrassen door heel Amersfoort. Collega-columnist Jeroen Stomphorst beschreef het in de krant van zaterdag als ‘de oudjes hadden de stad overgenomen’. Opa’s en oma’s hielpen hun kleinkinderen met de verkoop van speelgoed, kinderkleding, cd’s en nog veel meer afdankertjes van zolder. Grootouders genoten in het zonnetje met hun kroost van een ijsje, frisdrankje, patatje of poffertjes. Wat was het fijn om die dag in Amersfoort te zijn.

De traditionele lintjesregen was voor 23 Amersfoorters een onvergetelijk moment. De Koninklijke onderscheiding voor oud-collega belastingdienst Ruud van den Eshof was terecht want de lijst met zijn vrijwilligerswerk was oneindig. Mag ook wethouder Kees Kraanen absoluut niet vergeten. Wat was ie trots op zijn lintje zag ik om vele foto’s die er zijn gemaakt.

Dan waren er nog twee dagen bruggen draaien. Veel nieuwe passanten die nieuwsgierig kwamen kijken hoe het was in onze fraaie Eemhaven want het was er zo gezellig, schoon, betaalbaar en vlakbij de historische binnenstad. Alle bootrecreanten die ik sprak komen zeker terug, blijven dan wat langer want ze hadden nog lang niet alles van Amersfoort gezien.

Dan wordt het zaterdag 30 april, een dag waar ik met een vette glimlach aan terugdenk. Werd gebeld door Esther de Kort van ‘ImprEssie’. Ze had die dag twee concerten georganiseerd met niemand minder dan Diva Karin Bloemen. Een optreden in de Sint Rochuskapel en de andere voorstelling was verplaatst naar Zorgresidence Het Seminarie in de Muurhuizen. Of ik het leuk vond om van deze voorstelling een impressie te maken. Daar hoefden we niet lang over na te denken. Zo vaak gebeurt het niet dat we een extravagante BN’er voor onze camera krijgen. Wat hebben we genoten van La Bloemen. Voor de veelal bejaarde bewoners ging Karin terug in de tijd met liedjes uit de vijftiger/zestiger jaren. Afgewisseld met anekdotes uit haar carrière. Zo is ze gevraagd om te paaldansen, op een vlot plaats te nemen, en op gevaarlijke wegen te rijden. Na afloop volgt dan het onvergetelijke interview met deze kanjer met haar gouden keeltje. Een ervaring om nooit te vergeten. Chaos, ze nam de microfoon over, gooit er een stukkie cockney Engels uit, neemt de totale regie over, zweet liep met straaltjes over m’n rug. Karin Bloemen interviewen is een prettige ramp, haast niet te doen maar mag het morgen weer!  

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie