Afbeelding
Rinus van Denderen
Column

Pure verwennerij

2 maart 2022 om 11:11 Column

Fiets vaak door de Nieuwe Stad als ik naar de kroeg ga, zie dan rechts van mij in de Oude Fabriekstraat 1, Salon De Nieuwe Stad, een kapper/schoonheidsspecialistenopleiding. Er staan gedreven en ambitieuze studenten klaar om onder begeleiding van professionele instructeurs, jou als klant in de watten te leggen. 

Nieuwsgierig geworden door de verleidelijke tekst op hun website, liep ik spontaan vorig week binnen om mijn baardje te laten trimmen en de randjes haarscherp te laten behandelen met een mesje. Er was even wat verwarring, want het meisje aan de balie wist niet of ze dat ook deden. Na overleg was er toch een instructrice die het aandurfde. Er kwam namelijk zelden een man in de salon om zijn baard te laten trimmen, dus dit was voor de studenten ook nieuw. Maar voor een enthousiaste Laura was het geen probleem, kon ze gelijk de meiden laten zien hoe dat in zijn werk ging. Dat heb ik geweten!

Uw stukkiesschrijver, in de zevende hemel, slaakte onder de doeken met gesloten ogen kreetjes van genot

Receptioniste Anja Visser pakt mijn jas aan, begeleidt me naar de mooiste kapperszetel van het hele opleidingslokaal. Toen begon er een behandeling waar ik nu nog met veel genoegen aan terugdenk. Stoel gaat achterover en Laura masseert met heerlijk ruikend pre-shave mijn wangen en onderkin. Vervolgens zalig warme doeken op mijn gezicht om haartjes zachter te maken en poriën te openen. Uw stukkiesschrijver, in de zevende hemel, slaakte onder de doeken met gesloten ogen kreetjes van genot, was weer terug op aarde toen ze werden verwijderd. Scheergel werd er aangebracht en Laura liet aan aangeschoven studentes zien hoe je met tondeuse voorzichtig de haartjes met gevoel wegscheert.

Inmiddels waren er om de stoel van uw stukkiesschrijver, nog steeds in trance, een tiental jonge dames gaan staan die deze luidruchtige behaarde bezienswaardigheid even wilden bekijken. Een dipje in deze verwennerij was de koude handdoek die de poriën weer doet sluiten, daarna nog aftershave. 

Achter mij maakte een tweejarig jongetje vermoedelijk voor het eerst kennis met kapper en tondeuse, gilde de hele salon bij elkaar. Wat zijn moeder ook probeerde, hij bleef hartverscheurend huilen. Een studente kwam nog met een kinderspeeltje, hij bleef echter totaal overstuur. Als Laura mijn wenkbrauwen en oorharen verwijdert, vraagt ze ondertussen aan de verzamelde meiden of er nog vragen zijn. Was er iemand die mij de volgende keer wilde trimmen en scheren? Het bleef angstvallig stil. Marina twijfelde, alleen de goedlachse Nachesta durfde het, onder toeziend oog van Laura, wel aan. 

Herboren stap ik uit de kappersstoel, de hele klas om me heen, applaus is mijn deel. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Als ik in de spiegel kijk, zie ik een knappe grijze kop met mooi strak baardje. Anja vraagt hoe het is bevallen, ik beloof zeker terug te komen. Marina pakt m’n jas, houd netjes de deur open. Tot snel dames, het was een unieke ervaring daar in jullie salon!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie