Columnist Joop de Keijzer
Columnist Joop de Keijzer Privécollectie
Column

Baardje trimmen

30 juni 2021 om 13:00 Column

Nadat mijn vorige kapster Natasja was gestopt met haar salon op de Noordewierweg was ik naarstig op zoek naar een andere barbier om af en toe mijn baardje bij te werken. Bij haar kon ik snel effe binnenlopen, werd mijn baardrandje netjes bijgewerkt. Was al een paar keer door de Oude Fabriekstraat in De Nieuwe Stad gefietst waar aan de voorkant van het oude Prodentgebouw een barbershop is gevestigd.

Nieuwsgierig geworden loop ik naar binnen, maak kennis met eigenaresse Isa Kecil (Kecil is ook Maleis voor klein) een pittig barbiertje, bruine armen vol met getatoeëerde symbolen. Kon ter plekke een afspraak maken, dinsdagavond half zeven. Het ‘noodlot’ wil echter dat op dat tijdstip ook de Amersfoortse gemeenteraad voor het eerst weer fysiek bij elkaar kwam in een tijdelijke raadzaal naast de shop. 

Precies voor haar raam worden fietsen gestald door raadsleden die als snel in de gaten hadden dat het De Keijzer was die daar als een soort strak ingesnoerde opgebaarde mummie roerloos in de kappersstoel lag, alle opmerkingen en commentaren machteloos moest aanhoren want tot overmaat van ramp stond het raam ook nog eens open.

Rob Smulders was er als de kippen bij om als een volleerd paparazzifotograaf een plaatje te schieten. Mocht van Isa voorzichtig mijn hoofd een beetje naar links draaien, zag Youssef El-Messaoudi naar binnen gluren maar zijn getrimde baardje was lang zo strak niet als dat van uw stukkiesschrijver die zijn privacy danig geschonden zag.

Gerrit van Nieuwenhuizen stond op afstand mee te genieten. Micheline Paffen hoorde ik uitbundig lachend voorbij komen maar kon door een heerlijke warme handdoek op mijn gezicht haar niet zien. Wethouder Roald van der Linde kwam langs, bedankte mij voor het stukkie over hem in mijn vorige column. Achter hem liep Simone Kennedy, altijd met een vrolijke glimlach als ze me ziet. Liep na mijn trimbeurt stiekem even de raadzaal in om een verse muntthee afspraak met wethouder Fatma Koser Kaya te maken. Raadsgriffier Esther Lans keek toevallig net even de ander kant op, de lieverd had het véél te druk met de raadsleden hun plek te wijzen. Tafeltjes stonden netjes op anderhalve meter. Alles was perfect coronaproof ingericht dus je zou verwachten dat eindelijk een voltallige gemeenteraad (39 zetels) kwam opdagen. Maar onder andere Hans van Wegen zag dat als kwetsbare oudere man absoluut niet zitten. 

Heb uit zeer onbetrouwbare stadshuisbron vernomen dat er een aanvraag van Hans is binnengekomen voor een scootmobiel in de kleuren van zijn partij. Dit formulier is per ongeluk gelekt en in bezit van uw stukkiesschrijver, tevens virtuoos fantast. Isa, hartelijk dank. Je hebt mijn trimbeurt tot een waar verwenhalfuurtje verheven. Oorhaartjes verwijderd, wenkbrauwen bijgeknipt, warme en koude handdoek, heel gepassioneerd ingesmeerd met baardvet. Herboren stapte ik lekker ruikend op de fiets!

Joop de Keijzer  

Columnist Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie