Afbeelding
Dick Reef

Amersfoort zet in op een zwerfafvalvrije zomer

22 juli 2020 om 15:28 Natuur en milieu

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort zegt er alles aan te doen om de gemeente tijdens deze zomer(vakantie) zo schoon mogelijk te houden. Zo zullen afvalbaken in parken vaker geleegd worden en ook gaan Beach Busters en Suppers op pad om afval in parken en in het water op te ruimen. 

door Jeroen van der Veer

Het blijft echter niet bij alleen maar het opruimen van andermans troep. Zo gaan de Beach Busters en Suppers ook in gesprek met mensen om vragen te stellen over zwerfafval. ,,Dat doen ze op negen plekken in de stad waar veel mensen naartoe komen en waar we veel zwerfafval zien. Natuurlijk vragen we iedereen om zelf eigen afval op te ruimen."

BEACH BUSTERS De Beach Busters van Recycle Valley gaan vanaf donderdag 23 juli zichtbaar opruimen en gaan in gesprek met mensen die ze tegenkomen. Ze delen afvaltassen uit en proberen mensen enthousiast te krijgen voor een eigen initiatief om zwerfafval op te ruimen. De Beach Busters zijn te herkennen aan hun groene shirt met gemeentelogo en zijn te zien in diverse parken en in de binnenstad. 

SUPPERS Teams van de Stichting SUPclean-up gaan staand op een SUP-board het water op om afval in het water en langs de kades op te ruimen. Ook zij gaan in gesprek met mensen over hun afval.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie