De familie Bakker woont in een aardgasloze eengezinswoning aan de Eschberg.
De familie Bakker woont in een aardgasloze eengezinswoning aan de Eschberg.
Advertorial

Klimaatmissie Nederland biedt oplossingen

15 januari 2020 om 15:02 Zakelijk

AMERSFOORT Veel woningeigenaren zien door de bomen het bos niet (meer). Wat moet ik doen, voor welke partijen moet ik kiezen, hoe weet ik dat alle maatregelen goed werken, hoe zit het met garanties, maakt een warmtepomp echt veel geluid en gaat het goedkomen met mijn energieverbruik en mijn maandlasten?

Klimaatmissie Nederland inventariseert, organiseert en realiseert alle maatregelen die nodig zijn om een woning energievriendelijk, gezond en comfortabel te maken. Van het advies, de voorbereiding tot de werkelijke uitvoering inclusief garanties en onderhoud. Op dit moment richt Klimaatmissie Nederland zich met name op woningen die gebouwd zijn na 1995, zoals de wijken Vathorst en Nieuwland. Deze woningen zijn al goed geïsoleerd en kunnen relatief eenvoudig worden verduurzaamd.

Naast het verwarmen van de woning is frisse luchttoevoer en het kunnen koelen van de woning een belangrijk onderdeel van het concept van Klimaatmissie Nederland. Een voorbeeld hiervan is de woning van de Familie Bakker in Vathorst.

Comfortabeler, energie vriendelijk en gezonder wonenAARDGASLOZE WONING De familie Bakker woont in een eengezinswoning van 150 vierkante meter aan de Eschberg. De familie Bakker wilde graag hun oude CV vervangen door een warmtepomp en tevens hun woning comfortabeler maken. Gekoelde kamers in de zomer en altijd frisse lucht in de woning. De CV-installatie is onder andere vervangen door (lucht/water) warmtepomp installatie inclusief boiler 300 liter, paneelradiatoren zijn vervangen door lage temperatuur radiatoren met koelmogelijkheid. Er zijn op het dak 24 zonnepanelen geplaatst. In verschillende kamers zijn oxygen frisse lucht toevoerpunten aangebracht. De woning is onder andere voorzien van een zuinigere mechanische ventilatiebox. De ventilatiekanalen zijn gereinigd en de woning is volledig opnieuw afgesteld. De familie Bakker heeft de hele verduurzaming woonlastenneutraal kunnen uitvoeren.

GLUREN BIJ DE BUREN Op zaterdag 18 januari van 15.30 tot 18.00 uur zijn woningeigenaren van harte welkom bij Aardgasvrij Gluren bij de familie Bakker aan de Eschberg 22 in Amersfoort. Zij stellen hun woning open om zelf te zien en te ervaren wat er allemaal gebeurt in je woning als je kiest voor aardgasvrij wonen.

Op donderdag 23 januari van 19.30 uur tot circa 21.00 uur is er voor bewoners uit Vathorst en Nieuwland een informatiebijeenkomst in het Klimaatmissie Belevingscentrum. Kom een goed verhaal halen over: energie besparen en opwekken, gezond wonen en lekker slapen, goed ventileren, verwarmen en koelen, warmtepomp en boiler, een gratis klimaatplan voor jouw woning, financiering en subsidies, garanties en onderhoud.

Voor meer informatie en aanmelding: www.klimaatmissie.nl.

Klimaatmissie Belevingscentrum
Wouda 13 Amersfoort
Zaterdag 10.00 tot 14.00, dinsdag 13.00 tot 17.00, woensdag tot en met vrijdag 9.30 tot 17.00.
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie