Parasporter Eva Mol: 'Ik ben niet zielig'

14 jan, 07:07 Premium Overig
Rinus van Denderen
De sportprestaties van Eva Mol zijn te volgen op instagram: wollygoesworldwide.
De sportprestaties van Eva Mol zijn te volgen op instagram: wollygoesworldwide.

AMERSFOORT Denken in mogelijkheden, dat is wat de Amersfoortse Eva Mol dagelijks doet. Haar beperking krijgt de dertiger niet klein en ze verlegt keer op keer grenzen. ,,Een beperking is pas een beperking, als je jezelf erdoor laat beperken. Voor vrijwel alles is een oplossing en als deze er niet lijkt te zijn, moet je iets anders verzinnen."

Een klimwand beklimmen kost veel mensen al flink wat energie, laat staan als je maar zo'n 25 procent spierkracht hebt. Tel daar een longinhoud van 40 procent bij op en al snel kom je tot een conclusie dat het onmogelijk lijkt. Lijkt, want kom bij Eva Mol niet aan met dat dingen niet mogelijk zijn. Ondanks haar beperking stijgt ze letterlijk en figuurlijk keer op keer boven zichzelf uit.

In haar rolstoel, met unieke print, komt de inmiddels 35-jarige inwoonster van Amersfoort de Kei Boulderhal op de Wagenwerkplaats ingerold. De glimlach van de paraklimmer verraadt al een hoop en het wordt direct duidelijk wat voor powervrouw Mol is. Een spierziekte of niet, zij wil aantonen dat nog veel mogelijk is. Als de fotograaf voor het interview ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.