,,Tijdens de oogmeting bij Optiek Verkerk wordt er door vakkundige en gespecialiseerde mensen optimale aandacht geschonken aan de ogen", benadrukt Matthijs Toonstra.
,,Tijdens de oogmeting bij Optiek Verkerk wordt er door vakkundige en gespecialiseerde mensen optimale aandacht geschonken aan de ogen", benadrukt Matthijs Toonstra. Optiek Verkerk
De Specialist

‘Preventieve oogmetingen belangrijk’

6 september 2023 om 12:30 Zakelijk

,,Zien is een belangrijk zintuig. Vraag je je wel eens af of je nog scherp genoeg ziet, bijvoorbeeld tijdens het lezen of tv-kijken, in de auto of achter je beeldscherm? Goed zicht is belangrijk benadrukt Matthijs Toonstra namens Optiek Verkerk nogmaals. ,,Bedenk dat je de heel dag je ogen hebt gebruikt en dat ze ontzettend veel inspanning leveren op een dag. Zo wordt ieder oog aangestuurd door zes verschillende oogspieren, en zijn er ook nog spieren in het oog die zorgen voor het scherpstellen.”

,,Zonder dat je je ervan bewust bent, kunnen je ogen ogen veranderen. Zo hoef je niet altijd per definitie wazig te zien in de verte om een bril nodig te hebben, en kunnen hoofdpijn en klachten van vermoeide ogen ook signalen zijn dat de ogen te hard moeten werken om ontspannen te kunnen zien.”

SIGNALEN

,,Veranderingen in het zicht komen steeds vaker voor. In Nederland zijn er ruim 300.000 mensen met een visuele beperking waarvan 85 procent 50 jaar of ouder is. Regelmatig een vrijblijvende preventieve oogmeting draagt bij aan optimaal kijkcomfort en daarnaast kan er door regelmatige controles en vroegtijdige signalering meer dan 50 procent van het zichtverlies worden voorkomen.”

DOORVERWIJZEN

,,Tijdens de oogmeting bij Optiek Verkerk wordt er door vakkundige en gespecialiseerde mensen optimale aandacht geschonken aan de ogen. Eventuele twijfels kunnen worden weggenomen, of juist aanleiding zijn om voortaan met een goede bril, of contactlenzen, prettiger te zien. Het kan ook aanleiding zijn om verder te kijken en vroegtijdige oogproblemen op te sporen, te onderscheiden van pluis en niet pluis, en/of eventueel doorverwijzen naar de oogarts. Dit doen we door middel van de gezondheid van het oog verder in kaart te brengen en korte lijnen te hebben met zowel de huisartsen als de oogartsen in de regio.”

INTENSIEVER GEBRUIK 

,,In deze snel veranderende tijd gebruiken we onze ogen nog vaker en intensiever op diverse kijkafstanden ten opzichte van een aantal jaren geleden. Veel mensen beginnen en eindigen de dag met een digitaal scherm om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Zo voeren we bij eenieder een kijkanalyse uit om een individueel passende zichtoplossing te adviseren. Wij kijken verder en hebben ons gespecialiseerd in het leveren van maatwerk, op het gebied van zowel monturen, glazen, als contactlenzen.”

,,Ben je benieuwd hoe het is gesteld met de gezondheid van jouw ogen? Of twijfel je of je alles nog wel scherp genoeg ziet? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij Optiek Verkerk en laat je adviseren. Optiek Verkerk opent ogen.”


Optiek Verkerk
Kamp 78
033 472 1719
www.optiekverkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie