De nieuwe auto's werden door de chauffeurs van Taxi Boute opgehaald.
De nieuwe auto's werden door de chauffeurs van Taxi Boute opgehaald. Taxi Boute

Elektrisch rijden met Taxi Boute

28 juni 2023 om 07:30 Zakelijk

AMERSFOORT Twee nieuwe auto’s mochten de chauffeurs van Taxi Boute ophalen bij de leverancier. Het is de nieuwste aanwinst voor Taxi Boute, en ze glijden geruisloos voor de deur want ze zijn volledig elektrisch.  

Vanaf 2028 zullen er in de binnenstad van Amersfoort alleen nog elektrische auto’s rijden. „Althans dat is de bedoeling”, meent de eigenaar van Taxi Boute, Willem-Jan Boute. „En daarom ben ik blij dat wij deze auto’s hebben. Het is de toekomst en daar ontkom je niet aan.” De nieuwe wagens zijn volledig elektrisch en dat brengt veel comfort met zich mee. „Ze rijden minimaal 550 kilometer. Dat is voldoende voor ons. Kijk op echt lange ritten, bijvoorbeeld naar Parijs, moet een chauffeur ook pauzeren. In zo’n korte pauze laden deze auto’s ook nog weer eens tachtig procent op. Ik ben eerlijk, ik was een beetje sceptisch maar de auto’s voldoen echt boven verwachting en zijn echt een grote aanwinst. We zullen met ons hele wagenpark stapje voor stapje overstappen. Al zie ik een ontwikkeling waarbij dat wel eerst met de personen auto’s gaat gebeuren.” 

GROENE KILOMETERS

Boute is niet alleen blij met het gemak en comfort dat deze auto’s opleveren. Vooral het bedienen van de klant is een groot goed voor hem: „We merken dat veel klanten, met name in het bedrijfsleven, duurzaam vervoer wensen. Daar kunnen wij in voorzien. Zelfs bij de afrekening specificeren we hoeveel groene kilometers er gereden zijn. Eigenlijk een logisch gevolg van de reservering. Wanneer iemand een taxi bestelt kan worden aangegeven dat het volledig elektrisch moet zijn. Ook via de website kun je dat ingeven.”

WAARDERING 

Taxi Boute ontvangt nu al veel complimenten voor het vervoer met deze auto’s. „Het is voor de chauffeurs plezierig om in te rijden en het wordt nog leuker als klanten dat waarderen. Het is ook bijzonder. Daarom willen zelfs sommige klanten, vooral buitenlandse, met de auto’s op de foto. Dat geeft ook wel aan dat ze het waarderen”, aldus Boute met enige trots.  

Taxi Boute B.V.
Granpré Molièrestraat 7
3822 EV Amersfoort
www.taxiboute.nl
info@taxiboute.nl
033 258 88 49

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie