Begeleiding bij het sporten levert een betere conditie op.
Begeleiding bij het sporten levert een betere conditie op. Joris Lugtigheid
Ondernemer in beeld

Fysio Sport & Training De Isselt

25 januari 2023 om 14:15 Zakelijk

AMERSFOORT Fit worden met een door deskundigen begeleid programma geeft meer gezondheidswinst. Fysio Sport & Training De Isselt biedt daarom een programma van tien weken om te werken aan een gezond gestel. Met een fitgarantie aan het einde van het programma voor de volhouders. 

Er zijn landelijk zo’n drie miljoen mensen die vaker of regelmatig gebruikmaken van fysiofitness.  „Onderzoek heeft de laatste jaren uitgewezen dat gezondheidswinst voor een belangrijk deel kan worden gehaald uit versterken van je spieren”, legt Peter Kruft van Fysio Sport & Training De Isselt uit. De sportaccommodatie is al sinds 2005 gevestigd in Amersfoort en Kruft heeft, samen met zijn team, ruime ervaring in het persoonlijk begeleiden van mensen die hun gezondheid willen verbeteren. „Het gaat er bij ons vooral om dat je je fit voelt in het dagelijks leven. Dat is te bereiken met een programma dat een combinatie is van training van uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Het gaat er niet zozeer om om er goed uit te zien. Het gaat erom dat mensen zich beter voelen. Op de lange termijn is dat heel positief voor je gezondheid.”

PERSOONLIJK PROGRAMMA Fysio Sport & Training De Isselt biedt de komende tijd een fysiofitness-programma van tien weken voor 79,00 euro. „Het is een programma met een intake en een outtake zodat we voor iedereen weten waar het startpunt is en wat er bereikt wordt. Tijdens het trainen begeleiden we ook. Een persoonlijk programma is bij ons met trainers die aanwezig zijn. Er is een app waarmee je een trainingsafspraak zelf kunt verzetten. De planning voor het sporten is niet in beton gegoten.”  

HIIT Toch is het programma Fysio Sport & Training De Isselt voor veel mensen de bekende stok achter de deur om actief te blijven sporten. „We verplichten niet, maar stimuleren het sporten en bewegen natuurlijk wel”, voegt Kruft toe. ,,Het gaat er niet om om een bodybuilder te worden. Het is een programma dat meer biedt dat alleen krachttraining. De basis is lopen, fietsen en roeien. Maar denk ook aan HIIT, High Intensity Interval Training. We passen zoveel als mogelijk het beste toe, en daarbij hoort bijvoorbeeld ook een buikspierkwartiertje.”

Fysio Sport & Training De Isselt heeft ook mogelijkheden om in groepen te sporten. Pilatus, body shape of bootcamp, allemaal trainingsmethodes waarbij houding, coördinatie, stabiliteit, ademhaling goed zijn voor lichaam en daarmee ook de mentale gesteldheid. Het team begeleidt workouts die spieren versterken en soepel maken. Een verbetering van het lichaam door sporten en bewegen. „Zeker”, beaamt Kruft. ,,De kern is: wij zien bewegen als medicijn.”

Aanmelden voor de 10 weken fit-cursus kan door te bellen naar 033 - 46 35 600. 

Fysio Sport & Training ‘De Isselt’
Friesestraat 111
3812 EB Amersfoort
www.fysiosportentraining.nl

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie