Corné van de Geest (links) en Joris Looman: ,,We willen er op een persoonlijke manier voor klanten zijn."
Corné van de Geest (links) en Joris Looman: ,,We willen er op een persoonlijke manier voor klanten zijn." Rinus van Denderen
Ondernemer in beeld

Buurtzame bank voor iedereen

Zakelijk

AMERSFOORT Koffie bij binnenkomst aan de Noordewierweg 70. Je kind die spaarcentjes zelf kan komen storten. En medewerkers die jouw familie al generaties lang kennen. Bestaat dat nog? De buurtzame bank noemt RegioBank het. Ouderwets knus, maar voorzien van alle digitale opties die je mag verwachten.  

,,Een buurtzame bank is een bank die in de buurt zit, maar er ook voor de buurt is”, vertelt Joris Looman, mede-eigenaar en financieel adviseur bij RegioBank, Financieel Adviesburo Connie Maasse. ,,Wij helpen lokale ondernemers en particulieren die in de wijk of de plaats wonen. Andere banken trekken zich meer terug uit steden en gemeenten. RegioBank wil juist op zoveel mogelijk plekken een vestiging behouden en is daarom op zoek naar nieuwe medewerkers. Ook hier bij ons in Amersfoort zoeken we medewerkers die er op een persoonlijke manier voor klanten willen zijn. En elk jaar willen we een project voor de buurt initiëren. Vorig jaar hebben we voor een verpleegcentrum in Amersfoort geld ingezameld voor een aquarium via een crowdfundactie.”

GEMAK Het grootste verschil met andere grote banken is het gemak waarmee je naar binnen kunt lopen voor advies. Zowel particulieren als ondernemers. Looman: ,,RegioBank heeft ongeveer 450 kantoren in Nederland, terwijl de grote banken samen er zo’n 750 hebben.” Looman verwacht dat banken nog meer kantoren sluiten en zullen verwijzen naar internet. ,,Je zag dit al langer bij particulieren, maar nu ook bij kleinere MKB-ers en eenmanszaken. Maar veel mensen willen of kunnen dit niet. Ook voor hen willen wij er zijn. Bij ons komen mensen van wie het pasje het even niet doet of geblokkeerd is. Zij moeten bij andere banken een 0900 nummer bellen en hopen dat er snel een oplossing volgt.”

BETROKKENHEID STAAT VOOROP RegioBank is al voor de zesde keer op rij door de Consumentenbond gekozen als klantvriendelijkste bank van Nederland. ,,En omdat elk kantoor als zelfstandig adviseur opereert”, benadrukt mede-eigenaar en financieel adviseur Corné van de Geest, ,,kun je echt achter je klant gaan staan. Wij zijn niet in dienst van RegioBank, maar zelfstandig adviseur. Onze ondersteuning gaat hierdoor veel verder en is ook persoonlijker. Er zijn klanten die hier als kind hun eerste spaarrekening openden en nu voor een hypotheek langskomen. Die langjarige betrokkenheid, dat staat voorop.” 

RegioBank
Noordewierweg 70
033 455 5505
https://www.regiobank.nl/uw-adviseur/financieel-adviesburo-connie-maasse-in-amersfoort.html

advertentie
advertentie