Enkele gerechten van visspeciaalzaak Ru-Vis.
Enkele gerechten van visspeciaalzaak Ru-Vis. Ru-Vis
Ondernemer in Beeld

Luxe visspecialiteiten op bestelling bij Ru-Vis

Zakelijk

LEUSDEN Niet uit eten maar wél thuis genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Steeds meer inwoners van Amersfoort gaan daarvoor naar Leusden. Visspeciaalzaak Ru-Vis in winkelcentrum De Hamershof is namelijk veel meer dan een viswinkel alleen. Kant en klare maaltijden en zelfs meergangendiners zijn steeds belangrijker in het aanbod. 

Als voorgerecht zalm sashimi, gevolgd door een hoofdgerecht van zalm met gerookte heilbot en mozzarella, aardappelgratin en komkommersalade. Of vooraf crunchy sushi met sojasaus en als tweede gang een aspergeschotel met zalm en krieltjes. Dit klinkt als gerechten uit een restaurant, maar in werkelijkheid gaat het om Ru-Vis Maanddiners. 

THUIS SERVEREN Iedere maand stelt de visspecialist zo’n tweegangendiner samen. Klanten hoeven  alleen maar een aantal gerechten te verwarmen in de oven en kunnen dan thuis een heerlijk diner serveren. ,,Zo’n diner kun je al voor 13 á 14 euro per persoon bestellen. We hebben inmiddels al een grote schare fans die deze maandmenu’s een of twee keer per maand komt halen,” vertelt Henrik-Pieter de Graaf van Ru-Vis. ,,En sommigen nog wel wat vaker.”

FISH PICK-UP SERVICE Ru-Vis is altijd open. Sinds ruim een jaar heeft de visspeciaalzaak naast heerlijke producten ook extreem veel flexibiliteit te bieden. Klanten kunnen namelijk online vis, maaltijden, salades en specialiteiten bestellen en deze 24 uur per dag en zeven dagen per week ophalen uit de Fish Pick-up. Dit is een in de buitengevel van hun Leusdense winkelpand gemonteerde ‘reuzenkoelkast’ waarin de viszaak  via de website www.ruvis.nl bestelde gerechten klaar legt. Klanten kunnen aangeven wanneer ze de producten ophalen en krijgen een code om de deur van de Pick-Up te openen. ,,Heel handig als je na sluitingstijd pas thuis bent en makkelijk en gezond wilt eten”, aldus De Graaf.

We hebben inmiddels al veel fans van onze maandmenu’s

VAKER VIS OP DE BARBEQUE Of het door de opkomst van Big Green Eggs, Kamado’s en Black Bastards komt weet Henrik-Pieter de Graaf niet, maar de visspecialist wordt ook steeds populairder is tijdens het barbecueseizoen. Veel Nederlanders zoeken wat lichtere en gezondere producten in plaats van de bekende hamburgers, saté en worstjes. ,,Zodra de temperatuur richting 20 graden gaat, merken we dit direct aan de vraag naar barbecuegerechten en reserveren een deel van de vitrine hiervoor”, aldus De Graaf. ,,Zeker, mooie stukken zalm en tonijn zijn populair, maar ook gambaspiesen en spiesjes met gemarineerde witvis vliegen de vitrine uit.” 

VOOR DE THUISKOK Ru-Vis zorgt ook altijd voor bijgerechten zoals zomerse pastasalades. Thuis wat uitgebreider koken heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Via populaire blogs en een lange reeks vlogs is een nieuwe groep consumenten aangestoken door het kookvirus. De Graaf merkt het aan de vraag naar verse vis én aan de vragen die klanten stellen. ,,Bijvoorbeeld over de precieze bereiding of combinaties van wijnen met gerechten. Het is erg leuk om onze passie voor lekker eten te delen met klanten. Ja, er komt nog heel veel gebakken vis en kibbeling uit onze bakpan en haring is en blijft een topproduct, maar klanten ontdekken meer en meer onze culinaire kant.” 

Ru-Vis Visspecialist
‘t Plein 37
3831 CR Leusden
033 494 1781
https://webshop.ruvis.nl/nl-nl/

advertentie