Vanaf april 2023 is het waterstoftankstation op het industrieterrein ‘De Wieken' operationeel.
Vanaf april 2023 is het waterstoftankstation op het industrieterrein ‘De Wieken' operationeel. Hyundai Wittenberg
Ondernemer in beeld

Hyundai zet grootschalig in op waterstof

Zakelijk

AMERSFOORT Na jaren van voorbereiding is half oktober de bouw van het eerste waterstoftankstation: Fountain Fuel, gestart in Amersfoort. Vanaf april 2023 is het waterstoftankstation op industrieterrein ‘De Wieken’ operationeel. 

Hyundai Wittenberg kan als Amersfoortse Hyundai-dealer, met de op waterstof aangedreven Hyundai NEXO, de bouw van de Fountain Fuel alleen maar aanmoedigen. Bij het waterstoftankstation - ook wel emissieloos energiestation genoemd - kan men zowel waterstof tanken, als elektrisch snelladen. Het energiestation biedt waterstofvulpunten voor het tanken van personenauto’s (700 bar) en grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen (350 bar). 

Met de NEXO, een Hyundai op waterstof die al sinds 2018 op de markt is, heeft Hyundai veel ervaring in het rijden op waterstof. Daar waar het eerste productie model nog erg kostbaar was, is de actuele Hyundai NEXO verkrijgbaar vanaf 69.995 euro. Hyundai zelf zet grootschalig in op waterstof. Niet alleen bij auto’s, ook bij op waterstof aangedreven container- en autotransportschepen en vrachtwagens; zoals de XCIENT. Hyundai heeft reeds 47 exemplaren van de Xcient Fuel Cell aan Zwitserland geleverd en in Duitsland rijden inmiddels ook al 27 Hyundai-trucks succesvol voor vervoersberdrijven rond.

Na jaren van voorbereiding is de bouw van het eerste waterstoftankstation: Fountain Fuel, gestart in Amersfoort

Daarnaast is Hyundai op dit moment drie grote fabrieken voor waterstofcellen aan het bouwen. Gezien de hoge belasting van het elektriciteitsnet is er ook een andere duurzame aandrijving nodig. Waterstof wordt steeds concreter als realistisch alternatief. In Nieuwegein staat al een waterstoftankstation en in Utrecht zijn er twee in voorbereiding. Het tanken van waterstof gaat snel. In slechts vijf minuten is de tank van een Hyundai NEXO gevuld en kan men maar liefst 665 km rijden. 

KLAAR VOOR DE TOEKOMST Niet elke werkplaats mag werken aan waterstofauto’s. Hyundai Wittenberg is een gecertificeerde Hyundai-dealer die aan waterstofauto’s mag sleutelen. De werkplaats is hierop ingericht met een speciale ATEX-werkplek; een installatie om de werkplaats explosieveilig te houden. Hiermee mag Hyundai Wittenberg zichzelf EV- en waterstofexpert noemen. Hyundai Wittenberg heeft al jaren ervaring met elektrisch- en waterstof rijden. Verkoopadviseurs en automonteurs beschikken over alle specialistische kennis op het gebied van elektrisch- en waterstof rijden en kunnen advies geven en de auto in topconditie te houden.   

PROEFRIJDEN Zelf ervaren hoe het is om op waterstof te rijden? Hyundai Wittenberg heeft de Hyundai NEXO klaarstaan voor een proefrit. Plan alvast een proefrit via de website: www.hyundai-wittenberg.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Hyundai Wittenberg. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-12121395 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl

advertentie
advertentie