De Ioniq5 kan tijdelijk stroom opslaan om dat op een later moment weer aan het netwerk terug te leveren.
De Ioniq5 kan tijdelijk stroom opslaan om dat op een later moment weer aan het netwerk terug te leveren. Hyundai Wittenberg
Ondernemer in beeld

Met Hyundai Wittenberg duurzaam de weg op

5 oktober 2022 om 17:20 Zakelijk

AMERSFOORT Zonnepanelen, warmtepompen en isolatie; allerlei maatregelen om het huis te verduurzamen, maar duurzame mobiliteit is ook een overweging. Hyundai Wittenberg biedt met haar modellen een oplossing voor duurzaam rijden.

Met onder andere de Hyundai Kona Electric, de elektrische Ioniq 5, de op waterstof aangedreven Hyundai Nexo en de meest recente aanwinst: de Hyundai Ioniq 6, biedt Hyundai een elektrisch modellengamma. Met het grootste accupakket van 77,4 kWh heeft de Hyundai Ioniq5 een actieradius van 507 kilometer en de Ioniq 6 komt maar liefst 610 kilometer ver.

PET-FLESSEN Hyundai denkt naar eigen zeggen niet alleen aan duurzame modellen, maar ook aan het gebruik van duurzame materialen voor het interieur. Zo zijn er gerecyclede PET-flessen gebruikt voor de stoelen en wol, lijnzaadolie en suikerriet voor de rest van het interieur van de Ioniq 5 en Ioniq 6. 

Thuisladen via zonnepanelen kan ook een slimme investering zijn. De slimme laadpaal van Eneco eMobility - die Hyundai Wittenberg aanbiedt - checkt of er zonnestroom aanwezig is en gebruikt dit om een auto op te laden. Voor wie meer stroom nodig heeft, kan netstroom worden toegevoegd. Dit is niet alleen goedkoper, maar zorgt er ook voor dat het elektriciteitsnet niet overbelast raakt.

LADEN MET ZONNEPANELEN In de toekomst kunnen laadpalen een auto niet alleen slim opladen, maar kunnen ze ook energie uit de auto gebruiken om pieken in het elektriciteitsnet op te vangen of als back-up te fungeren wanneer de stroom uitvalt. De Ioniq5 - het eerste productiemodel ter wereld – kan al aan de hand van Vehicle-to-Grid (V2G) tijdelijk stroom opslaan om dat op een later moment weer aan het netwerk terug te leveren.

KWALITEIT GEGARANDEERD ,,De markt van elektrische occasions is groot. Veel consumenten twijfelen echter om een elektrische occasion aan te schaffen.”
Daar heeft Hyundai Wittenberg wat op bedacht: ,,Je koopt je elektrische occasion bij Wittenberg met het kwaliteitslabel: ‘Charge’. Daarmee stellen we hoge eisen aan onze elektrische occasions en letten onder andere op de kwaliteit van de accu én hoe goed de auto onderhouden is. Hiermee garanderen we de kwaliteit van de auto en koop je met zekerheid je elektrische tweedehands droomauto.”

Wie benieuwd is naar de elektrische modellen, kan altijd langskomen voor een proefrit. Meer informatie is te vinden op www.hyundai-wittenberg.nl. Hyundai Wittenberg is te vinden op de Xenonweg 15 in Amersfoort.

Deze advertorial maakt onderdeel uit van onze Groener Wonen-bijlage in De Stad Amersfoort van woensdag 5 oktober. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-12121395 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494258, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie