Een deel van het team van Amer Houttechniek in de uiterst moderne fabriek in Amersfoort.
Een deel van het team van Amer Houttechniek in de uiterst moderne fabriek in Amersfoort. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Vakmanschap bij Amer Houttechniek

26 augustus 2022 om 10:15 Zakelijk

AMERSFOORT In alle maten en uitvoeringen maakt Amer Houttechniek ramen, kozijnen, deuren en tal van onderdelen van hout. De productie is modern vakmanschap met behulp van, door de computer, aangestuurde zaag- en freesmachines.

In de timmerfabriek op industrieterrein Calveen leidt Ludo Kolstee rond langs enorm grote machines terwijl hij enthousiast vertelt over de mogelijkheden. „Bij een timmerfabriek hebben veel mensen een andere voorstelling dan wat we in werkelijkheid doen”, zegt Kolstee. „Er is vanzelfsprekend een bepaald beeld bij wat een timmerman doet. Dat vakmanschap wat bij timmerlieden hoort dat zie je bij ons dan ook echt terug. We hebben hier een heel groot deel van het productieproces geautomatiseerd. Het in elkaar zetten van de onderdelen is handwerk. We hebben ook de techniek in huis voor de afwerking met grondverf. We leveren aan aannemers en andere bouwbedrijven die werken in de woning- en utiliteitsbouw.” Kolstee vertelt over het proces en ook over de mensen in zijn bedrijf. Het is een team dat hecht samenwerkt. Kolstee: „In een timmerfabriek is handvaardigheid belangrijk. En een goed gevoel voor hout”, lacht hij.

Kolstee nam begin dit jaar Amer Houttechniek over van Kees van de Kooij. Met een compact team, waar ook van de Kooij bij betrokken is, maakt Kolstee voor de bouwwereld op uiterst moderne wijze een hoogwaardig product. „We kunnen, als het om kozijnen, deuren en lijsten gaat, alles maken.”

RUIMTE VOOR NIEUWE MEDEWERKERS In het team van Amer Houttechniek is ruimte voor nieuwe medewerkers. „We hebben ruimte voor een montagemedewerker. We bieden sowieso altijd plek aan een stagiaire, die start binnenkort. We hebben nu behoefte aan mensen maar we willen ook groeien. Dat geeft medewerkers ook mogelijkheden binnen ons team voor de toekomst”, licht Kolstee verder toe. „Eigenlijk werkt iedereen hier al langer dan tien jaar. Het is ook een mooi vak. Je moet er enigszins technisch voor zijn, affiniteit met houtbewerking hebben en we zoeken vooral mensen die bij ons ook een klik voelen. In het team en het werk. Natuurlijk hebben we goede voorwaarden. We werken volgens de CAO en kennen een werkweek van vijf dagen van half acht tot vier. Dat vinden veel mensen ook zeer prettig. Maar we kennen ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een fietsplan. En, heel belangrijk, we houden van een goede sfeer tijdens de schaft met op z’n tijd een barbecue.”

door Arnoud J Spaaij

Amer Houttechniek BV
Kosmonaut 5,
3824MK Amersfoort
www.amer-hout.nl
033 457 06 59

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie