Trainen met natuurlijke elementen levert bijzondere opdrachten op.
Trainen met natuurlijke elementen levert bijzondere opdrachten op. JW Glaubitz
Advertorial

NatuurlijkSportief: ‘Maak van sporten weer buitenspelen’

Zakelijk

AMERSFOORT NatuurlijkSportief is buitenspelen voor volwassenen. Trainster Anouk Uleman trekt de natuur in en bedenkt allerlei uitdagingen. Ze maakt gebruik van de elementen in de omgeving, met respect voor de natuur.

Anouk Uleman (30) woont sinds drie jaar in Amersfoort en is een actieve ‘buitenspeler’. Ze houdt van klimmen in bomen, sjouwen met takken, wandelen, fietsen en wildkamperen. In 2020 is zij gestart met NatuurlijkSportief. In de coronatijd ging ze met tweetallen of één op één naar buiten, nu geeft ze les aan groepjes, maar ook personal training. „We gaan het bos in (bosgebied Nimmerdor) of naar de Soester Duinen. Ik geef uitdagingen, opdrachten of spellen en iedereen is vrij om het wel of niet te doen. Als voorbeeld: Hoe ver kun je een grote, zware tak gooien? Kan je een ander naar een bepaalde plek toe slepen? Kan je een boomstronk flippen (omdraaien)? En hoe lang kan je in een boom hangen? Het is spelenderwijs sterker en fitter worden. Sporten terwijl je niet door hebt dat je moe wordt of sterker wordt. Uiteindelijk gaat iedereen moe en voldaan naar huis.”

Het is spelenderwijs sterker en fitter worden. Sporten terwijl je niet door hebt dat je moe of sterker wordt

Anouk maakt gebruik van wat er in de omgeving ligt, is of ontstaat. Deelnemers bouwen obstakels van takken, stammetjes en zand. „Je daagt jezelf uit en sport met een groep waar altijd nieuwe ideeën uit komen. Je bent heel vrij om zelf iets toe te voegen. Er wordt ook altijd gelachen tijdens de training. Mensen voelen zich weer kind en zijn lekker in de buitenlucht. Ik heb ook een kindergroep.” 

De training voor volwassenen is op dinsdagavond (19.00 tot 20.00 uur), op woensdag- en zaterdagochtend (9.00 tot 10.00 uur) en voor kinderen op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Strippenkaarten hebben vijf of tien ‘ritten’. De tienrittenkaart wordt het meest gekocht en kost 75 euro.
Meedoen? Bel 06-19842707 of mail anouk@natuurlijksportief.nl www.natuurlijksportief.nl/amersfoort.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55706846 of m.rodenburg@bdu.nl.

advertentie
advertentie