,,We houden van de stad maar ook van rust, ruimte en natuur."
,,We houden van de stad maar ook van rust, ruimte en natuur." Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Even geen coronastress

14 maart 2021 om 12:15 Zakelijk

AMERSFOORT/KAMPERLAND Er zijn Amersfoorters die zich helemaal kunnen onttrekken aan de zorgen van de coronapandemie. Ze wonen op het ene moment in het hartje van de stad en op andere moment op het eindeloze eiland Noord-Beveland.

Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren staan Bart Beeftink en Francie Eisenburger ontspannen bij de ElliptiGO. Het futuristische vervoersmiddel contrasteert een beetje met de romantisch oude binnenstad van Amersfoort. „Ook deze prachtige fiets hoort bij onze ontspanning”, leggen Bart en Francie uit. Zelf gebruiken ze de fiets ook. Hier in de omgeving maar ook in Zeeland fietsen ze om te genieten van de omgeving. „Zelf hebben we enkele jaren geleden een huis gezocht waar we aan de drukte van de stad kunnen ontsnappen. Hoe zeer we ook houden van Amersfoort, we wilden ook rust, ruimte en natuur.”

TWEE UUR ,,Na een zoektocht kwamen we uit in Zeeland. Het is slechts twee uur rijden van Amersfoort en je waant je er echt helemaal ergens anders. We hebben hier in Amersfoort nog steeds een appartement en wisselen nu met enige regelmaat tussen hier en Kamperland. Dat ontspannen gevoel en het gevoel om weg te zijn in eigen land bieden we anderen ook. Het huis in Kamperland hebben we helemaal verbouwd en biedt naast een woonhuis voor ons zelf ook nog drie complete vakantiestudio’s voor gasten.”

Dat ontspannen gevoel en het gevoel om weg te zijn in eigen land bieden we anderen ook

RENNEN OP LUCHT In het pittoreske Kamperland loop je van de studio’s van Bart en Francie zo naar de haven. Rust en kleinschaligheid vind je er maar in Zeeland liggen vele kilometers die wandelend, fietsend of op een ElliptiGO te verkennen zijn. „We bieden een arrangement waarbij je de ElliptiGO kan gebruiken als je in een van de studio’s verblijft”, vertelt Francie verder. „De ElliptiGO is een speciale fitness stand-up bike waarop je actief de omgeving kan verkennen. Je staat rechtop en loopt als het ware terwijl je toch fietst. Het voelt als rennen op lucht en je kunt er echt heel veel snelheid mee behalen”, maakt Bart als ervaringsdeskundige duidelijk. Die snelheid vraagt wel een aardige inspanning. „Ja dat is zeker zo”, lacht Bart. ,,Je hebt er een sportieve instelling voor nodig.”

KEI De beweging en rust in Kamperland heeft het stel sinds de uitbraak van corona als ideaal ervaren. „Het is eindeloos genieten”, benadrukt Bart nog maar eens. „We hebben de verbinding die wij zelf zijn tussen Amersfoort en Kamperland zelfs terug laten komen door een echte kei voor ons huis in Kamperland te plaatsen. Zo kwamen we voor ons huis op de naam ’t Keitje. Naast de associatie met Keistad Amersfoort, verwijst de naam van ons huis aan de Kamperlandse haven naar de vele keien die de Zeeuwen hebben gebruikt in hun lange strijd tegen het water. Het is nu mogelijk om als Keientrekker actief mee te genieten van deze eindeloze stek in eigen land. Slapen en Fitness Biken bij ‘t Keitje … Eindeloos genieten!”

‘t Keitje
Veerweg 164
4493AW Kamperland
tkeitje.com
0622272132

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie