Ook campers kunnen worden aangepast zodat rolstoelen een veilige plek hebben.
Ook campers kunnen worden aangepast zodat rolstoelen een veilige plek hebben. B&S
Advertorial

'Elke autoaanpassing is mogelijk bij B&S'

20 mei 2020 om 15:30 Zakelijk

AMERSFOORT De oplossingen die het bedrijf B&S biedt zijn talrijk en dus kan eigenlijk iedereen die een mobiliteitsprobleem heeft door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, worden geholpen. Of het nu gaat om een aanpassing van een autostoel, een buggy voor een kind, een volledig aangepaste besturing van een auto of zelfs een camperombouw.

Arnoud J Spaaij

De eigenaar en algemeen directeur van B&S, Siem Dam, begon veertig jaar geleden in West-Friesland met het aanpassen van auto’s voor gehandicapten. B&S is nog steeds gevestigd in Hoorn en heeft inmiddels twintig medewerkers. Hij had dit jaar graag de tiende verjaardag van de Amersfoortse vestiging gevierd. Corona gooit ook hier roet in het eten. Toch vindt Dam het wel de gelegenheid om uit te leggen wat voor een mooi vak hij heeft.

In de garage in Amersfoort staan momenteel enkele auto’s waaraan aanpassingen worden gedaan. Een bestelbus is aan de achterzijde inmiddels voorzien van een rolstoellift. De bestuurder kan zo met rolstoel en al achter het stuur plaatsnemen. ,,Met een schakelaar vergrendelt hij dan zijn positie zodat hij niet verschuift tijdens het rijden. Kijk, de bediening van de auto gebeurt vervolgens met een soort fietsstuur,” legt Dam uit.

Van aangepaste autobesturing tot camperombouw

Er gaat veel techniek schuil achter dergelijke aanpassingen. Die techniek heeft B&S allemaal in huis. En veel meer dan dat. Een eigen rijschool bijvoorbeeld. ,,Het CBR toetst de bestuurder voordat deze met dergelijke aangepaste auto de weg op mag. En ook de RDW en de Belastingdienst zijn betrokken bij zulke ingrijpende aanpassingen. B&S begeleidt zowel de aanpassingen als de financiële processen.

,,We weten dat sommige klanten door hun langdurige beperkingen zelf veel kennis hebben opgebouwd. Daarom praten we graag met de gebruiker zelf. Zodat we op een goede manier kunnen achterhalen welke mogelijkheden en ook welke beperkingen iemand heeft. We nemen de mensen echt aan de hand. Bij een ombouw van een auto komt de gebruiker dan ook meestal tussendoor kijken. Onze kracht is om mobiliteitsproblemen zo eenvoudig mogelijk op te lossen", zegt Dam. ,,Iemand met rugklachten kunnen we bijvoorbeeld helpen door een aanpassing van de autostoel. Klanten weten ons ook te vinden voor bijvoorbeeld het verplaatsen van pedalen of voor een rolstoellift uit ons eigen leveringsprogramma. Dat lukt vaak al binnen enkele weken.”

Via de webshop onbeperktinbeweging.nl biedt B&S tal van mobiliteits- en hulpmiddelen voor de auto, huis en tuin. Vorig jaar is B&S gestart met camperombouw; specifiek gericht op klanten die zelf een busje willen ombouwen tot camper, maar bij wie het ontbreekt aan tijd, kennis of vaardigheden. ,,Dan gaat het om bepaalde specifieke werkzaamheden, maar ook een volledige camperombouw is bij B&S in vertrouwde handen. Inclusief de begeleiding bij het keuringstraject bij de RDW. Maar wat we ook doen, het mooiste van het werk is als een klant helemaal zelfstandig en tevreden in een aangepaste auto onze werkplaats verlaat", besluit Dam tevreden.

B&S
Xenonweg 7A
3812 SZ Amersfoort
Tel. 085-0717600
www.onbepertkinbeweging.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie