Afbeelding
Foto door form PxHere

Auto naar de sloop in Utrecht

15 mei 2020 om 12:08 Partnercontent

Als je een ongeval hebt gehad en jouw auto door de verzekering total loss is verklaard of als je auto niet meer de weg op kan, dan mag je er de weg niet meer mee op. In de meeste gevallen is het dan noodzakelijk om de auto door een professioneel bedrijf te laten slopen. Bij een autosloperij kan jouw auto worden gedemonteerd en worden de onderdelen die nog bruikbaar zijn weer verkocht. Breng jij jouw oude auto naar een autosloperij dan krijg je hier natuurlijk ook een vergoeding voor. Daarnaast ontvang je een vrijwaring waarmee je aan kunt tonen dat je niet langer de eigenaar bent van het  voertuig, zodat je de verzekering kunt opzeggen en de wegenbelasting niet meer hoeft te betalen.

Bergen van de auto

Is de auto direct door een aanrijding niet meer te gebruiken, dan zal deze door een bergingsbedrijf moeten worden opgehaald. Een bergingsbedrijf is gespecialiseerd in het ophalen van defecte of zwaar beschadigde auto’s. Je kunt er dan voor kiezen om een auto naar een garage te laten brengen of naar een andere locatie. In de buurt van Amersfoort zijn er bijvoorbeeld verschillende bedrijven die je kunt bellen voor het bergen van jouw auto. Is de auto niet meer te redden, dan is het misschien wel handig om deze direct naar een autosloperij in de buurt van Amersfoort te brengen.

Vergoeding

Een auto die niet meer te redden is of waarvan de kosten te hoog zijn om deze te laten repareren kan het best naar een sloperij worden gebracht. Breng je jouw auto naar een sloperij in Utrecht of Amersfoort dan wordt het voertuig compleet gedemonteerd. Je ontvangt dan ook een vrijwaring zodat misbruik van jouw auto of onderdelen daarvan in de toekomst kan worden voorkomen. Natuurlijk krijg je ook een vergoeding voor de auto die je naar de sloop brengt. De onderdelen die door de sloper van jouw auto worden gehaald en nog bruikbaar zijn kunnen dan weer worden verkocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie