Tutti Gelati heeft een onverwacht mooi uitzicht op het Eemplein.
Tutti Gelati heeft een onverwacht mooi uitzicht op het Eemplein. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Kans op een jaarabonnement ijs bij Tutti Gelati

26 februari 2020 om 14:15 Zakelijk

AMERSFOORT Een jaar geleden opende ijssalon Tutti Gelati op het Eemplein haar deuren. Het ijsseizoen verliep uitstekend en leverde een schat aan mooie ervaringen op. Eigenaar Alex Halsema kijkt tevreden terug en blikt vol vertrouwen vooruit.

Arnoud J Spaaij

De carrière-switch van Alex Halsema vorig jaar veranderde hem van interim manager met diverse corporate functies in een ijsverkoper. En daarvan heeft Halsema geen moment spijt gehad. ,,Zo'n zaak opzetten is me echt heel goed bevallen," begint hij zijn verhaal over het afgelopen jaar. ,,Ik wilde graag wat anders na een lang veeleisend werkend leven vol stress en hoewel ik heel hard heb moeten werken om alles voor elkaar te krijgen, heeft me dat juist ook veel positiefs opgeleverd."

Dat was iets waar Halsema niet op gerekend had. ,,Fysiek kreeg ik van de zaak een heel goed conditie. Het is wel heel wisselend, afhankelijk van het weer. Soms heb je vier dagen regen. Dan begin je zelfs te twijfelen of je het goed hebt gedaan. En dan de vijfde dag, dan schijnt de zon." Dan is het aanpoten. Dat begon overigens al tijdens de opening. Het was mooi weer. Dat was natuurlijk een gelukje. Maar het geluk werd ook afgedwongen: ,,We gaven de eerste duizend gratis ijsjes weg. Dat was zo'n succes. Er stond een rij dwars over het Eemplein," zegt hij glunderend. ,,Bij duizend wilde ik de rest van de mensen niet teleurstellen. Uiteindelijk gingen er op de eerste dag vijfentwintighonderd ijsjes over de toonbank."

Het ijsseizoen verliep uitstekend en leverde een schat aan mooie ervaringen opAVONDWANDELING ,,Het heeft me veel moois opgeleverd. En vooral voor de bezoekers van het Eemplein ook," gaat de ijscoman verder. ,,Kleine kinderen die likkebaardend voor de toonbank staan. En mensen die een vast rondje maken op een avondwandeling. Zo leer je ook precies wat mensen altijd kiezen. Er zijn mensen die komen speciaal voor het Málagaijs, het boerenjongensijs van vroeger. Maar ook komt er één meisje speciaal altijd voor het kaneelijs." Tutti Gelati heeft dan ook keuze uit maar liefst zesendertig smaken ijs.

Veel hoogtepunten waren er in 2019. Er was veel mooi weer en dat heb je natuurlijk nodig voor de handel. ,,Ja. Het weer was zelfs zo mooi dat ik de airco miste. Het was bloody hot. De ijsmachines konden het op enig moment bijna niet aan. Gelukkig lukte het om met kunst en vliegwerk koeling te regelen."

IJSSEIZOEN Deze winter was Tuttie Gelato dicht. De winter is geen ijsseizoen in Nederland. Op 29 februari gaan de deuren weer open. ,,In het voor- en naseizoen kan je ook prima binnen zitten. Als je boven in de ijssalon zit heb je een leuk uitzicht op het Eemplein en zelfs op de Eem." De opening van het tweede seizoen gaat ook nu weer gepaard met een opvallende smulactie. Tot het einde van maart kan je een jaarabonnement ijs winnen met een draai aan het Rad van Fortuin. En voor slechts 1,50 euro proef je zes smaken ijs. Het kan niet anders of het wordt weer een mooi seizoen.

Tutti Gelati
Eemplein 79
3812 EA Amersfoort
www.tuttigelati.nl
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie