Opruimmiddag op de Miereveldstraat.
Opruimmiddag op de Miereveldstraat. Petra van Schaik

De Alliantie en Nijhuis starten verduurzaming 170 woningen omgeving Miereveldstarat

4 april 2022 om 15:20 Wonen

AMERSFOORT De Alliantie en Nijhuis hebben aangevangen met de verduurzaming van 170 sociale huurwoningen aan de Miereveldstraat en omgeving in Amersfoort. De oplevering staat gepland voor december 2022. 

Vooruitlopend op de werkzaamheden voor ongeveer 40 woningen organiseerden de organisaties op woensdag 30 maart de tweede opruimmiddag voor bewoners. ,,We helpen hen zo met het opruimen van spullen die zij niet meer gebruiken”, vertelt gebiedscoördinator Everdien Donker. Deze tweede middag konden spullen naar een kringloop of naar de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne worden gebracht.

INSTEMMEN Verduurzamingsplannen worden vaak samen met de bewoners gemaakt, aangezien zij de buurt en woningen als geen ander kennen. Ruim zeventig procent van de bewoners stemde in met het plan dat nu ten uitvoer wordt gebracht. 

Tijdens de verduurzaming worden de woningen van een gemiddeld energielabel F/G naar een gemiddeld energielabel A/B gebracht. Om dit te bereiken, wordt een isolatiepakket aangebracht, bestaande uit onder andere het aanbrengen van dak- en gevelisolatie, isolatieglas en de verbetering van kierdichting van ramen en deuren. Als bewoners dit wensen, worden zonnepanelen op het dak van de woning geplaatst. Tijdens de renovatie kunnen de bewoners in hun woning blijven wonen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie