Afbeelding
Petra van Schaik

De Alliantie en Nijhuis starten verduurzaming 170 huurwoningen Leusderkwartier

28 januari 2022 om 10:02 Wonen

AMERSFOORT De Alliantie en Nijhuis starten met de verduurzaming van 170 sociale huurwoningen in de Miereveldstraat en omgeving van het Leusderkwartier in Amersfoort. De werkzaamheden starten 7 februari 2022. De oplevering staat gepland voor december 2022. In totaal verduurzaamt de Alliantie zo’n 450 woningen in het Leusderkwartier.

OPRUIMMIDDAG Vooruitlopend op de werkzaamheden organiseerden de Alliantie en Nijhuis 26 januari een opruimmiddag voor de bewoners. ,,We hielpen onze bewoners bij het opruimen van spullen, die ze niet meer gebruiken,’ aldus gebiedscoördinator Everdien Donker. ,,Ook de Kringloop hebben we gevraagd mee te werken. Zo worden er geen spullen weggegooid die nog bruikbaar zijn. Nijhuis en de huurdersorganisatie HBVA zorgden voor de koffie en wat lekkers. We maakten er samen een waardevolle middag van.’

MEEDENKEN Verduurzamingsplannen worden vaak samen met de bewoners gemaakt omdat de bewoners de buurt en de woning als geen ander kennen. Die kennis hebben de Alliantie en Nijhuis gebruikt voor het maken van het definitieve plan. Ruim zeventig procent van alle bewoners van de huurwoningen gaf instemming aan het plan.

ENERGIE De woningen in de Miereveldstraat en omgeving worden tijdens de verduurzaming van een gemiddeld energielabel F/G naar een gemiddeld energielabel A/B gebracht. Dit maakt dat de woningen straks comfortabeler zijn. Om dit energielabel te bereiken, wordt een isolatiepakket aangebracht. Hierbij wordt onder andere dak- en gevelisolatie aangebracht, isolatieglas geplaatst en de kierdichting van ramen en deuren verbeterd. Als bewoners dit wensen, worden zonnepanelen op het dak van de woning geplaatst. De bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie