Afbeelding
Fred Oosterhuis

Start verduurzaming 61 historische huurwoningen in Wijkje 77

20 juli 2021 om 11:50 Wonen

AMERSFOORT De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is volgens beide partijen ‘in nauwe samenwerking met de bewoners’ vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Ruim 70 procent van alle bewoners van de huurwoningen gaf instemming aan het plan. Dit is voor de Alliantie en BAM het bewijs dat het plan goed past bij de verwachtingen die iedereen heeft.

De woningen worden tijdens de verduurzaming van een gemiddeld energielabel F/G naar een gemiddeld energielabel A/B gebracht. Om dit energielabel te bereiken, wordt een isolatiepakket aangebracht en waar nodig wordt de verwarming vervangen door HR-ketels. De vervanging van de rioleringsaansluitingen wordt in de werkzaamheden meegenomen. De bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen.

Wijkje 77 omvat de Joannes Tolliusstraat, Westerstraat en de Leenaert Nicasius (dwars)straat. De woningen zijn van rond 1900 en maken deel uit van een beschermd stadsgezicht. De tuindorpachtige opzet, smalle straatjes en behouden historische architectuur maken het beschermde stadsgezicht bijzonder. De woningverbetering wordt dan ook met behoud van de architectuurstijl en historische uitstraling uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie