Afbeelding
Google Maps

Lazy Louis en Taco Bell sluiten compromis over terras: ‘Ik heb er echt wakker door gelegen’

Winkels

AMERSFOORT Een goed gesprek tussen de eigenaar van Taco Bell en Lazy Louis heeft ervoor gezorgd dat er een terrasverdeling komt waar beide partijen mee kunnen leven. Laatstgenoemde deed een noodkreet, omdat het terras voor haar grotendeels leek te verdwijnen. ,,Er is nu iets door ons bedacht en het is wachten op goedkeuring van de gemeente.”

door Jeroen van der Veer

Al dertig jaar werd het (zomer)terras door Lazy Louis gebruikt omdat de buren geen terras nodig hadden en er wél ruimte was. Nu Taco Bell daar sinds december gevestigd is, bleek het terras voor Lazy Louis opeens te verdwijnen. Er werd een petitie gestart en het jazzcafé deed een noodkreet: het voorbestaan van Lazy Louis leek in gevaar te komen. 

,,Ik snap dat Taco Bell ook terras wil en dat is hun goed recht”, aldus Angela Klarenbeek, eigenaresse van Lazy Louis. ,,Alleen ik hoopte met hem in gesprek te kunnen gaan, maar wist niet hoe. De gemeente kon mij zijn gegevens niet geven en ook via de online kanalen kreeg ik geen contact met de eigenaar van Taco Bell.”

Maar daar kwam vrijdag verandering in. Klarenbeek werd door haar nieuwe buren gebeld en afgelopen zaterdag volgde een gesprek op anderhalve meter. ,,We hebben samen een plan gemaakt waarbij we beiden een terras hebben. Het is nu wachten op goedkeuring van de gemeente; zij hebben ons plan sinds maandag.”

Hierdoor kan Klarenbeek ook weer lekkerder slapen, bekent ze: ,,Ik heb er echt wakker door gelegen. De corona-crisis raakt ons al hard en het terras leek ook te verdwijnen. Dat hadden wij niet overleefd. We krijgen nu -als de gemeente het goedkeurt- een tafel of tien. Dat zijn er 5 tot 10 minder dan dat we afgelopen zomer hadden, maar alles beter dan niets.”

advertentie
advertentie