Van links naar rechts: Stephan Bredewold (Fountain Fuel), Steef Severijn (Fountain Fuel), Tim Loeters (architectenbureau Wiegerinck) en Michiel Vincent (houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop)
Van links naar rechts: Stephan Bredewold (Fountain Fuel), Steef Severijn (Fountain Fuel), Tim Loeters (architectenbureau Wiegerinck) en Michiel Vincent (houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop) Fountain Fuel

Duurzame luifel voor eerste waterstoftankstation in Amersfoort geplaatst

20 januari 2023 om 16:42 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Waterstof tanken en elektrisch snelladen combineren. Binnenkort is dat mogelijk bij het waterstoftankstation van Fountain Fuel op het bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort. Vrijdagmiddag 20 januari is de luifel van het station onthuld.

De luifel valt op door zijn kenmerkende ontwerp in de vorm van een fontein. De gehele luifel is gemaakt van gecertificeerd duurzaam hout en krijgt een sedum (groen) dak. Tim Loeters en zijn team van Wiegerinck Architecten hebben de luifel ontworpen. Volgens Steef Severijn, directeur-bestuurder van Fountain Fuel, is de planning dat het station eind mei in gebruik kan worden genomen. De eerste drie emissieloze energiestations met deze kenmerkende luifel worden in 2023 gebouwd.

In maart 2020 werden de eerste stappen gezet voor de realisatie van het ‘state of the art’ waterstoftankstation. Stephan Bredewold, directeur van Fountain Fuel, vertelde eerder meer over het doel van waterstof aan De Stad Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie