PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Amersfoort krijgt volgend jaar een state of the art waterstoftankstation

Verkeer en vervoer
Foto: Fountain Fuel - Stephan Bredewold
25 mrt 2020, 12:30
Artist impression van het waterstoftankstation dat medio 2021 op bedrijventerrein De Wieken in gebruik genomen moet gaan worden.
Artist impression van het waterstoftankstation dat medio 2021 op bedrijventerrein De Wieken in gebruik genomen moet gaan worden.
AMERSFOORT

‘De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder’. Terwijl overal in de samenleving verhitte debatten worden gevoerd over de vraag hoe we met zijn allen moeten voorkomen dat de opwarming van de aarde rampzalige proporties aanneemt, zijn idealisten en innovatieve ondernemers druk bezig de spade daadwerkelijk in de grond te steken. Los van Twitterstormen, gepolariseerde opinies van klimaatontkenners en milieu-activisten en spoeddebatten in de Tweede Kamer. Daar willen ze niet door worden afgeleid. Of door worden opgehouden. Zij slaan de hand aan de ploeg. En met succes. Zo nu en dan leidt dat broeien en gisten onder het aardoppervlak tot een uitbarsting. Dan zien we ineens de vruchten van het werk van die aanpakkers. En wordt het perspectief van een nieuwe, duurzame toekomst ineens weer een beetje scherper... 

,,In 2021 gaan we linten knippen.’’ Woorden van die strekking sprak wethouder Hans Buijtelaar enige weken geleden bij de presentatie van de Raadsinformatiebrief over Duurzaamheid. Daa..

Deel dit artikel via:
advertentie