Afbeelding
Keistadnieuws

Nieuwe aanbieders plaatsen 150 extra deelscooters en fietsen

22 februari 2022 om 09:49 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad ingelicht over nieuwe aanbieders van deelvervoer in de stad. Check heeft een vergunning ontvangen voor het plaatsen van 150 elektrische scooters. Dott heeft een vergunning ontvangen voor 150 elektrische deelfietsen.

TOTAAL AANBOD In totaal telt Amersfoort straks vijf aanbieders. Inwoners kunnen naast Dott en Check gebruikmaken van het aanbod van Go Sharing (150 elektrische bromfietsen, 150 elektrische fietsen), Bird (150 elektrische fietsen) en TIER (150 elektrische fietsen). Bondi zou in Amersfoort elektrische deelfietsen plaatsen, maar deze aanbieder heeft zich teruggetrokken. Het vergunningstelsel deelmobiliteit betreft een proef van twee jaar (2021 en 2022). Na de zomer van 2022 evalueert de gemeente de proef.

DUURZAAM Met een breed scala aan deelvervoer in de stad wil de gemeente de duurzame groei van de stad mogelijk maken. Overigens heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) gesteld dat het bij deelscooters ongeoorloofd is om te spreken over ‘duurzaam’.

BONDI BINDT IN Bondi zou in Amersfoort elektrische deelfietsen plaatsen, maar deze aanbieder heeft zich teruggetrokken. Ze zegt hierover: ,,Er zijn voor de mensen in de steden kan alleen door ook goed te luisteren. Naar feedback, zowel positief als negatief. Zo vinden wij het belangrijk om te beginnen met een pilot om onze service af te stemmen op de vraag van de bewoners en willen wij overlast door deelvoertuigen tegengaan. Als er te veel aanbieders met een groot aantal voertuigen in vergelijking met het aantal inwoners gaan lanceren in een stad. Kiezen wij ervoor om hier niet ook nog te starten met het aanbieden van onze service.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie