Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Soesterkwartier komt op voor haar wijk; petitie en flyeractie

Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De buurtbewoners van het Soesterkwartier doen er alles aan om de groengordel te behouden. Doordat de rotonde op de Nieuwe Poort veiliger moet, was het oorspronkelijke plan om een ontsluitingsweg door de volkswijk aan te leggen. Hier voelen de bewoners niets voor en er wordt nu ook een petitie gestart. 

door Jeroen van der Veer

Het is de zoveelste actie van de actieve buurtbewoners. Sinds het moment dat de gemeente het plan naar buiten bracht, is een grote groep in opstand gekomen. Bewoners van de wijk Soesterkwartier hebben de krachten gebundeld en al diverse argumenten op tafel gegooid om te voorkomen dat de groengordel verloren gaat. 

Een van de acties was een fietstocht door de wijk met wethouders en dit bleek vorige week een succes. Nu is daar een nieuwe actie bijgekomen; een petitie. Deze is opgezet nadat er maandagavond een buurtbijeenkomst was. ,,De rotonde op de Nieuwe Poort moet veiliger, maar met een nieuwe ontsluitingsweg door de groengordel krijgt het Soesterkwartier het verkeersprobleem in de maag gesplitst. We willen dat de gemeente een betere oplossing verzint met behoud van leefbaarheid, verkeersveiligheid en het groen in de wijk.”

Binnen no-time was de petitie al ruim 300 keer ondertekend en de teller loopt gestaag op. Ook de petitie inzien en/of ondertekenen? Dat kan hier. Naast de online actie worden er ook 5000 flyers door de brievenbussen gegooid bij inwoners van het Soesterkwartier.  

advertentie
advertentie