Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Volgende week geen deelscooters meer in Kattenbroek, Hoogland en Nieuwland

9 februari 2024 om 14:27 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Het bedrijf Check brengt het aantal deelscooters komende week flink terug en verkleint bovendien het gebied waar gebruikers ze kunnen parkeren en starten. Dat meldt de gemeente Amersfoort. In delen van Amersfoort-Noord, onder andere Kattenbroek, Hoogland, Nieuwland en delen van Vathorst, staan dan geen scooters meer van dit bedrijf.

Aanbieders van deelfietsen en deelscooters moeten een vergunning hebben om hun voertuigen in de openbare ruimte te plaatsen. Check heeft een vergunning aangevraagd en ontvangen voor het plaatsen van 150 scooters. Eerder ging het om 300 scooters.

VERGUNNING

De gemeente laat verder weten dat er nog een andere vergunningaanvraag. Om welk bedrijf dit gaat wordt niet bekendgemaakt. Ook andere aanbieders kunnen nog een vergunning voor deelfietsen of deelscooters aanvragen. Amersfoort is in gesprek met provincie, gemeente Utrecht en het Rijk om deel(bak)fietsen in Amersfoort en regio te kunnen plaatsen.

MINDER OVERLAST

De deelscooters blokkeren soms de stoepen of staan hinderlijk geparkeerd. In de binnenstad, bij de stations en in Kruiskamp zijn al zogeheten hubs, waar de voertuigen geparkeerd moeten worden en daardoor voor minder overlast zorgen. Uitchecken is niet mogelijk buiten deze gebieden.

Amersfoort onderzoekt momenteel ook welke locaties kansrijk zijn voor zogenoemde buurthubs voor deelvervoer. In zo’n buurthub komt ruimte voor deeltweewielers en deelauto’s.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Nieuwsplein33.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie