Afbeelding
Rechtbank Midden-Nederland

Jeugddetentie voor jonge Amersfoorter na overval op Big Bazar

20 december 2022 om 13:37 Rechtbank

AMERSFOORT Een 19-jarige Amersfoorter is dinsdag door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor een overval op de Big Bazar in winkelcentrum Schothorst. Tegen de man was zestien maanden jeugddetentie geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De verdachte overviel de winkel aan het Pieter Stastokerf op woensdag 30 maart aan het eind van de middag. Met een grote glasscherf in zijn hand dwong hij meerdere personeelsleden het magazijn in, waarna een medewerkster de kluis moest openen. De overvaller ging er met een geldzak met daarin 246,60 euro en een telefoon vandoor, maar de politie arresteerde hem niet veel later op de kruising van de Hamsweg en de Maatweg.

Hoewel de verdachte ten tijde van de overval 18 jaar oud en dus al meerderjarig was, paste de rechtbank op advies van gedragsdeskundigen het jeugdstrafrecht toe. De Amersfoorter heeft meerdere – in de rechtszaal onbenoemd gebleven – psychische problemen. Ook maken ze zich zorgen over zijn cannabisgebruik. Het blowen kan bij hem psychoses opwekken.

Als bijzondere voorwaarden bij het voorwaardelijke strafdeel moet de man zich verplicht door de reclassering laten begeleiden en behandelen en moet hij bij een zorginstelling gaan wonen. Verder moet hij onder meer meewerken aan schuldhulpverlening en controles op drugs- of alcoholgebruik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie