‘Grote zorgen’ over verdachte van overval met glasscherf op Big Bazar

7 jul, 09:13 Misdaad
Rechtbank Midden-Nederland
Afbeelding

AMERSFOORT De officier van justitie laat uitzoeken of een 18-jarige verdachte van een overval op de Big Bazar aan het Pieter Stastokerf moet worden overgeplaatst naar een instelling waar hij een betere behandeling kan krijgen dan in de jeugdinstelling waar hij nu vast zit. Een verzoek van zijn raadsvrouw om hem in afwachting van zijn berechting vrij te laten, werd woensdag door de Utrechtse rechtbank afgewezen.

De Big Bazar in winkelcentrum Schothorst werd op woensdagmiddag 30 maart overvallen door een man die rond 17.40 uur de winkel binnenliep met een jas over het hoofd. Onder bedreiging van een glasscherf dwong hij meerdere personeelsleden het magazijn in, waarna een medewerkster de kluis moest openen. De overvaller vluchtte daarna te voet met een geldzak met daarin 246,60 euro. Ook nam hij een telefoon mee.

De 18-jarige Amersfoorter werd niet veel later op de kruising Hamseweg met de Maatweg aangehouden door agenten die na een melding van de overval op weg waren naar de winkel. Hij voldeed aan het signalement dat een alerte getuige van de overvaller aan 112 had doorgegeven.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.