De campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ is de officiële start voor de verkiezingscampagne.
De campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ is de officiële start voor de verkiezingscampagne. Rinus van Denderen

Kleurrijke start verkiezingscampagne Provinciale Staten

10 februari 2023 om 15:15 Politiek

AMERSFOORT Op het Eemplein gaven lijsttrekkers, inwoners van de provincie, de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters en burgemeester Lucas Bolsius, vanmorgen het startschot voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Met de slogan ‘Geef de provincie kleur met jouw stem’, wilden ze zelf letterlijk het goede voorbeeld geven. Met een verfkwast en spuitbus in de hand gaven zij, samen met de inwoners van de provincie, kleur aan een verkiezingskunstwerk.   

De kleurrijke actie is de officiële start voor de verkiezingscampagne. De provincie Utrecht hoopt met de campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ zoveel mogelijk kiesgerechtigden kleur te laten bekennen door op 15 maart te stemmen voor de Provinciale Staten.

CRUCIALE ROL PROVINCIE Het kleurenthema staat symbool voor de veelzijdigheid van belangrijke onderwerpen waar deze verkiezingen over gaan. Of dat nu woningbouw, stikstofuitstoot, landbouw, natuurontwikkeling, bereikbaarheid of energietransitie is: de Provinciale Staten van Utrecht gaan de komende vier jaar een cruciale rol spelen in de besluiten die over belangrijke verkiezingsthema’s worden genomen. 

NEGENTIEN PARTIJEN In de provincie Utrecht doen dit jaar negentien partijen mee met de Provinciale Statenverkiezingen. Dat heeft het Centraal Stembureau in Utrecht bekend gemaakt. Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op 15 maart op onderstaande partijen stemmen. De volgorde is op basis van de vastgestelde lijstnummers door het Centraal Stembureau: GroenLinks, VVD, Forum voor Democratie, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, PVV, Partij voor de Dieren, SP, SGP, 50-plus, DENK, Zwarte Piet is Zwart, BoerBurgerBeweging, JA21, VOLT, Belang van Nederland, U26 Gemeenten. Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op 528 kandidaten stemmen tijdens de verkiezingen.

Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters en burgemeester Lucas Bolsius waren vrijdagochtend aanwezig op het Eemplein bij de aftrap.
Aftrap Provinciale Statenverkiezing op het Eemplein in Amersfoort.
Aftrap Provinciale Statenverkiezing op het Eemplein in Amersfoort.
Aftrap Provinciale Statenverkiezing op het Eemplein in Amersfoort.
De provincie Utrecht hoopt met de campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ zoveel mogelijk kiesgerechtigden kleur te laten bekennen door op 15 maart te stemmen voor de Provinciale Staten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie