Afbeelding
VVD Amersfoort

VVD Tweede Kamerlid Zohair El Yassini op bezoek in Amersfoort

6 februari 2022 om 14:25 Politiek

AMERSFOORT Tweede Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Amersfoort. Zohair is met Amersfoortse VVD-ers de wijk Nieuwland ingegaan om te horen wat goed gaat in de wijk en wat beter kan. Wat de uitdagingen in de wijk zijn en wat het effect is van die uitdagingen op straat en in het winkelcentrum.

Het bezoek startte bij speeltuin De Draak. ,,Dit boegbeeld van Nieuwland is normaal gesproken een plek waar het wemelt van spelende kinderen. De speeltuin was eind vorig jaar het toneel van vandalisme toen er een deelscooter in de brand werd gestoken en is nu met hekken afgesloten,’’  zegt VVD Amersfoort. Bij De Draak heeft Jos Houtveen, directeur van basisschool De Malelande, een tijdje gesproken met het Tweede Kamerlid en de lokale VVD-ers. 

UITDAGINGEN ,,Hij heeft uitgelegd wat de uitdagingen van de wijk zijn, voor wat betreft jongeren en jongerenoverlast. Er is onder andere gesproken over kansengelijkheid en die kansen dan ook te grijpen. En over het gemis aan voorzieningen in de wijk voor jongeren in de leeftijd van net na de basisschool en dat het goed is om verbinding te zoeken met jongeren. Overlast kan aangepakt worden door activiteiten voor jongeren te organiseren en de hoop is er dat jongerencentrum Op Dreef tot verbetering zal leiden.

 De jongeren moeten ergens terecht kunnen waar ze serieus genomen worden, aangesproken worden op hun verantwoordelijkheden en niet worden gecontroleerd of veroordeeld. Waar ze over dingen kunnen praten waar ze thuis niet over kunnen praten of dingen doen die ze thuis niet kunnen doen,’’ vertelt de lokale partij.

ONDERLING CONTACT Na het bezoek aan de speeltuin ging de groep naar het winkelcentrum De Nieuwe Hof. ,,Daar heeft Ruud Blikman, ondernemer en eigenaar van Van Ruud Eten en Drinken, gesproken met het kamerlid en de lokale liberalen. Hij heeft de groep bijgepraat over de overlast van jongeren op het plein van het winkelcentrum en in de parkeergarage eronder. Hij vertelde ook over zijn eigen ervaringen. 

Er is gesproken over dat het goed zou zijn als meer mensen weten wat er inmiddels wel aangeboden wordt voor jongeren, zoals het nieuwe jongerencentrum in de wijk. Met onderling contact kan goed doorverwezen worden. Ook is er gesproken over omslachtige regels voor ondernemers, bijvoorbeeld dat er twee aparte vergunningen aangevraagd moeten worden voor een zomerterras en een winterterras.’’

PERSOONLIJKE GESPREKKEN ,,Hierna heeft de Amersfoortse VVD de campagne afgetrapt door samen met Zohair de wijk in te gaan en persoonlijke gesprekken te voeren met inwoners. Er is bij woningen aangebeld en gesproken over hoe het is om in Amersfoort te wonen en over wat mensen de VVD mee willen geven om mee aan de slag te kunnen gaan,’’ sluit VVD Amersfoort de samenvatting af. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie