Afbeelding
Pixabay

Gemeente organiseert eerste Amersfoortse kindervragenuur; beperkt aantal plaatsen

19 oktober 2021 om 19:00 Politiek

AMERSFOORT De gemeenteraad van Amersfoort organiseert op 16 november het eerste kindervragenuur in de geschiedenis van Amersfoort. Van 17.00 uur tot 18.00 uur nemen kinderen, uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen, in de Raadzaal de gemeenteraad over. Het kindervragenuur is op initiatief van raadslid Tahsin Bülbül (DENK).

Elk jaar wordt op 20 november de Dag van de Rechten van het Kind gehouden. Een dag waarop in de wereld gevierd wordt dat kinderen speciale rechten hebben. Dat wil de Amersfoortse gemeenteraad dit jaar op dinsdag 16 november ook in Amersfoort vieren met het kindervragenuur. 

UNIEKE KANS Tahsin Bülbül: ,,De gemeenteraad van Amersfoort is het hart van de lokale democratie. Dé plek waar ook wordt gesproken over de belangen en de toekomst van kinderen. De gemeenteraad vindt het dan ook belangrijk, om hen vroeg te betrekken bij wat er gebeurt in de stad. Dat er naar kinderen geluisterd wordt.” De kinderen van 10 tot 12 jaar krijgen de unieke kans om naar het stadhuis te komen, op de zetel van raadsleden te zitten en vragen te stellen aan de burgemeester, wethouders en raadsleden.

BEPERKT AANTAL PLAATSEN De scholen hebben allemaal een uitnodiging voor het kindervragenuur ontvangen. Maar er is maar een beperkt aantal plaatsen in de Raadzaal beschikbaar. Daarom kunnen acht scholen meedoen aan het kindervragenuur. Deze worden uit de inzendingen gekozen. Tahsin Bülbül: ,,We gaan voor de meest uitdagende vragen!” Per school mag vervolgens een afvaardiging van leerlingen hun klas (en school)vertegenwoordigen in de Raadzaal. De kinderen mogen tijdens het kindervragenuur twee vragen stellen aan een raadslid (of politieke partij) en aan de burgemeester of een wethouder over onderwerpen die hen bezighouden. Dat moeten vragen zijn die betrekking hebben op Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen.

Op de website van de gemeenteraad staat informatie over het kindervragenuur en het aanmeldingsformulier. Scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 november aanmelden en krijgen in de eerste week van november bericht of zij zijn uitgekozen of niet. Ook wordt het kindervragenuur op 16 november live uitgezonden via https://YouTube.com/RaadAmersfoort.

Bron: Youtube kanaal Raad Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie