Afbeelding
Foto Pexels

Zo maak jij je tuin zomerklaar

24 april 2023 om 12:15 Partnercontent

Het voorjaar heeft inmiddels al even haar intrede gedaan en eindelijk stijgt het kwik voor het eerst boven de 15 graden. Tijd dus om ons alvast voorzichtig voor te bereiden op de zomermaanden. Want laten we eerlijk zijn, je wilt natuurlijk het liefst genieten van het prachtige uitzicht vanuit je eigen achtertuin met het heerlijke voorjaarszonnetje op je gezicht. Maar voor het zover is, is het eerst zaak om ervoor te zorgen dat de tuin zomerklaar is. Dat betekent dat de tuinkussens van zolder of uit de schuur moeten worden gehaald en het blad wat van de bomen is gevallen tijdens de herfst- en wintermaanden keurig wordt opgeruimd. Om ervoor te zorgen dat ook jouw tuin er voor de zomer begint weer puik bij ligt, hebben we een aantal handige tips voor je.

Tuinmeubels

Om te kunnen genieten van de mooie lente- en zomerdagen is het belangrijk om ook je tuinmeubels klaar te maken voor het seizoen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de stoelen, tafels en kussens goed schoongemaakt zijn en eventueel gerepareerd zijn waar nodig. Daarnaast kan het ook leuk zijn om wat nieuwe decoratie of accessoires aan te schaffen om je tuinmeubels zoals de tafel op te fleuren en een frisse uitstraling te geven. Zo kun je optimaal genieten van het mooie weer in je tuin. Hoe fijn is het dat jij straks onder het genot van een lekker glas koud drinken, in de zon je geluk kunt beproeven in de beste online casinos met een potje poker of roulette? Zorg er dus voor dat je van tevoren alles in orde hebt, zodat je direct naar buiten kunt als de temperatuur het toelaat.

Je gazon

Als je een gazon hebt, is het belangrijk om deze ook zomerklaar te maken. Dit houdt onder andere in dat je het gazon moet bemesten, onkruid moet verwijderen en de grasmat moet maaien. Het is ook goed om kale plekken op te vullen met graszaad, zodat het gazon er weer mooi egaal uitziet. Zorg er daarnaast voor dat je het gazon regelmatig besproeit, vooral tijdens warme en droge periodes. Natuurlijk geldt dit alleen als je daadwerkelijk een gazon hebt. Let hierbij wel op dat wanneer het te warm is, het kan zijn dat het niet is toegestaan om te sproeien met kraanwater. Aan te raden is daarom dus ook dat wanneer je een flink grasmat hebt liggen, je zorgt dat je kunt sproeien met grondwater.

Snoeien van de planten

Een andere belangrijke stap bij het lente- en zomerklaar maken van jouw achtertuin is het snoeien van planten. Snoei de takken van bomen en struiken die in de winter beschadigd zijn geraakt en verwijder dode takken en bladeren van de grond. Door het snoeien van planten krijgen ze meer ruimte om te groeien en bloeien. Let wel op dat je niet teveel snoeit, want dan kan dit juist negatieve effecten hebben op de groei en bloei van de planten. Zorg er ook voor dat je het snoeigereedschap goed schoonmaakt en desinfecteert om verspreiding van ziektes te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie