Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Zo houd jij je huid langer mooi

6 maart 2023 om 09:36 Partnercontent

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid op verschillende manieren. Het wordt dunner en verliest elasticiteit, waardoor rimpels, fijne lijntjes en verslapping ontstaan. Daarnaast vermindert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid minder veerkrachtig wordt en sneller uitdroogt. Ook neemt de natuurlijke olieproductie van de huid af, waardoor de huid droger kan aanvoelen en gevoeliger wordt voor irritatie. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, waarmee jij niet alleen met de geweldige verzorgingsproducten van LijfStijl je huid er jong uit kunt laten zien, maar ook door zelf te letten op je voeding, het drinken van voldoende water en nog veel meer! Dus wil jij een een stralende huid? Dan is dit artikel een absolute aanrader om eens goed door te lezen dus!

Wat kun je allemaal doen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huid er jong blijft uitzien. Een van de belangrijkste dingen is het drinken van voldoende water, omdat dit ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Daarnaast is het belangrijk om gezonde voeding te eten, omdat dit bijdraagt aan een gezonde huid. Denk hierbij aan voeding met veel vitamines, mineralen en antioxidanten, zoals groene groenten, fruit en noten.

Verzorg je huid goed

Een goede huidverzorging kan ook helpen om de huid er jonger uit te laten zien. Het is belangrijk om de huid dagelijks te reinigen en te hydrateren met een goede moisturizer. Daarnaast kan het gebruik van producten met antioxidanten, zoals vitamine C en E, helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije ‘radicalen’ zoals ze deze ook wel noemen en om de huid te stimuleren om meer collageen te produceren. Want naarmate we ouder worden, stokt de productie van collageen, waardoor er rimpels gaan ontstaan.

Ga naar een schoonheidsspecialist

Een regelmatige behandeling bij een schoonheidsspecialist kan ook bijdragen aan een gezonde en jong uitziende huid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezichtsbehandeling, waarbij de huid diep gereinigd wordt en er gebruik wordt gemaakt van speciale producten die de huid voeden en verzorgen. Ook behandelingen zoals microdermabrasie en chemische peelings kunnen helpen om de huid gladder en egaler te maken. Wist je dat er zelfs schoonheidsspecialisten zijn, die werken met een soort van abonnement. Daar kun je voor een vast bedrag, bijvoorbeeld iedere 4 tot 6 weken je gezicht laten behandelen. Wil jij weten of er ook een schoonheidsspecialist bij jou in de buurt is die dit doet? Neem dan snel een kijkje op BesteAbonnementen.nl. Hier vìnd je overigens ook de beste aanbieders voor je televisie en internet abonnement en nog veel meer. Zo weet je namelijk zeker dat je nooit teveel betaald.

Vermijd de zon

Hoe fijn het ook is, heerlijk in de zon! Toch is het niet verstandig om je huid altijd bloot te stellen aan deze UV-straling. Allereerst is het belangrijk te zorgen voor een goede zonnebrandcrème  met hoge SPF, zodat je zeker weet dat je huid goed is beschermt. Vergeet niet regelmatig te smeren, want na enkele uren wordt het effect al snel minder. Vooral op vakantie, wanneer je ook het water ingaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie