Afbeelding
Photo by Jason Dent on Unsplash

Verkoel en vergroen je tuin met kunstgras

20 januari 2023 om 07:24 Partnercontent

Heb je een huis met een tuin, maar ben je niet zo van het tuinieren? De verleiding is dan groot om het hele terrein dicht te gooien met terrastegels. Zonde, want je kan de tuin ook op een onderhoudsvriendelijke wijze inrichten, waarbij je wel geniet van groen in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kunstgras online kopen om de tuin een groen uiterlijk te geven. En kunstgras is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Het hele jaar door genieten van een mooie grasmat is de wens van iedereen met een tuin. Haal jij geen plezier uit het onderhoud van gras in de tuin, kies dan voor kunstgras. Er zijn verschillende soorten kunstgras te koop. Zo heb je de keuze uit verschillende tinten groen en diverse lengtes van het gras. Er is speelgras wat heerlijk zacht is om in te liggen en over te rennen, maar ook stevig kort gras waarmee je borders een groen uiterlijk geeft. Wil je kleur in de tuin? Plaats dan plantenbakken om bloemen en planten in te laten groeien. Verhoogde bakken zorgen ervoor dat je niet zo hoeft te bukken als je wil snoeien of bloembollen gaat planten. Dat is een stuk onderhoudsvriendelijker – ook voor jezelf.

Bloemen & planten voor insecten

Een tuin met bloemen en planten zorgt voor veel leven. Bloemen trekken namelijk weer bijen, hommels, vlinders en andere insecten aan. Zij zorgen voor de bestuiving van andere bloemen en planten, zodat de insectenpopulaties weer op peil komen. Om insecten een nog beter onderkomen te bieden, hang je een insectenhotel op in de tuin. Dit kan gewoon aan de schutting of aan de muur van de tuin. Wil je vogels in de tuin? Plaats dan eens een vogelbadje op het gazon en hang vogelhuisjes aan de muur. Overigens komen de vogels vanzelf als je genoeg insecten – en dus eten – in je tuin hebt. Dat is pas gezellig.

Kunstgras en leven in de tuin

Kunstgras verkoelt de tuin aanzienlijk, net als echt gras. Dat komt doordat het poreus is, water kan doorlaten en de warmte van de zon niet vasthoudt. Daarom voelt het altijd zo lekker koel aan, aan je voeten. Let wel dat kunstgras verder niet leeft en daardoor weinig doet voor het leven in de tuin. Insecten en vogels bijvoorbeeld hebben er niet zoveel aan. Ga je voor het onderhoudsvriendelijke kunstgras, zorg dan dat vogels, insecten, egels en andere tuinbewoners ook een natuurlijke plek hebben om verkoeling te zoeken. Het vogelbadje is daar een goed voorbeeld van, maar maak ook eens een hoekje in de tuin met aarde en een gezellig haagplantje. Daar houden egeltjes dan weer van. Door kunstgras te combineren met levende aarde heb je het beste van twee werelden en een tuin vol leven.

Kunstgras moet je zien en voelen

Overweeg je om kunstgras aan te (laten) leggen in je tuin, maar heb je nog geen idee wat je precies wil hebben? Ook online winkels bieden stalen aan. Geef aan waar je ongeveer naar zoekt en ontvang een doos met kunstgrasstalen om op te staan en aan te voelen. Je mag het zelfs even in de tuin leggen om te kijken of de kleur past bij wat je voor ogen hebt. Wil je speelgras, hoog gras, kort gras, zacht gras of mag het wat steviger zijn? Dankzij de stalen kom je er helemaal achter. En anders is er vaak een showroom waar je het kunstgras in al zijn glorie kan bekijken.

Groen of een andere kleur

Kunstgras wordt steeds natuurlijker qua uiterlijk en gevoel. Doordat de vezels in een kleurverloop kan worden uitgevoerd, kun je de kunstgrassprieten bijna niet van echt onderscheiden. Daarom gaat het zo goed met de natuurlijke elementen in de tuin. Heb je zin om wat creatiever te zijn met het kunstgras kies dan eens voor een niet natuurlijke kleur. Het toffe aan kunstgras is dat dezelfde zachte kunstgrassprieten in alle kleuren van de regenboog kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard ook weer helemaal kind-, huid- en huisdiervriendelijk. Wat dacht je van blauw, speciaal voor het speelhoekje in de tuin. Of vrolijk roze voor op het balkon. Of leg beige kunstgras aan en creëer het gevoel van een heerlijk hoogpolig luxe tapijt waar je je tuinset op plaatst. Je kan met kunstgras echt alle kanten op.

Ga je voor kunstgras en koop je dit online, dan is het aan te raden om goed de ruimte te meten waar je deze grasmat gaat leggen. Daarnaast is het goed om meteen alle toebehoren aan te schaffen. Denk hierbij aan de kunstgrashaken en het drukverdeeldoek. Zo kun je meteen aan de slag met het leggen van je kunstgrasmat en heerlijk genieten van een altijd groene, strakke en bovendien koele tuin. Daar geniet je toch gewoon het hele jaar door van.

Photo by Jason Dent on Unsplash

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie